2019-02-28 1128 浏览
香港大学站一转出嚟就会见到嘅一间落地大玻璃咖啡室朋友喺香香港大学上夜间课程之前我哋就揾咗个地方坐下倾吓计食件蛋糕佢先返学成日上网见到人点呢一款西瓜蛋糕嚟打卡我又点会执输 就梗系叫埋一份啦🎈两件草莓西瓜蛋糕🍰($65)源自于澳洲嘅草莓西瓜蛋糕🧁士多啤梨嘅清甜配埋西瓜嘅清新原来成件事系可以咁㗎☺️✅店员话系用马来西亚西瓜保证新鲜好食🍉 🍓士多啤梨就系因唔同嘅季节系唔同地方入货!所以唔使担心士多啤梨🍓会太酸呢个问题🥰(店员都好耐心咁解释每一件蛋糕好尊重每一件蛋糕😉)🎈芒果热情果蛋糕🍰($58)芒果嘅清甜配埋热情果少少酸嘅口感两者浑然天成☺️同样地蛋糕中层非常松软细睇佢哋嘅食物Menu原来佢哋嘅蛋糕大有来头🤔打碎左手d杏仁做唔用面粉(gluten-free 无麸质系列)所以连对gluten敏感嘅人都可以食㗎bro🤔🎈自家制酥皮窝夫配鲜果及mövenpick雪糕🍦($118)系士多啤梨味嘅雪糕🍦配埋外脆内软嘅窝夫🤤😋𠮶种烟韧嘅程度😍令人停唔到口😋😋是日生果系蓝莓同士多啤梨🎈伯爵茶($58/pot)食咁多件蛋糕当然要饮番一杯茶🥰好重佛手柑既味道😋解一解释左咁多甜野之后个胃😳🥳消费满$180仲可以玩幸运
香港大学站一转出嚟就会见到嘅一间落地大玻璃咖啡室

成日上网见到人点呢一款西瓜蛋糕嚟打卡我又点会执输

就梗系叫埋一份啦

🎈两件草莓西瓜蛋糕🍰($65)
源自于澳洲嘅草莓西瓜蛋糕🧁

(店员都好耐心咁解释每一件蛋糕好尊重每一件蛋糕😉)

🎈芒果热情果蛋糕🍰($58)
芒果嘅清甜配埋热情果少少酸嘅口感
两者浑然天成☺️同样地蛋糕中层非常松软

细睇佢哋嘅食物Menu原来佢哋嘅蛋糕大有来头🤔
所以连对gluten敏感嘅人都可以食㗎bro🤔

🎈伯爵茶($58/pot)

食咁多件蛋糕当然要饮番一杯茶🥰
好重佛手柑既味道😋解一解释左咁多甜野之后个胃😳🥳

消费满$180仲可以玩幸运大抽奖有机会有免费一件蛋糕或者一个主食🤤,下次你要带我幸运之手抽奖运100分朋友过嚟先得
  • 草莓西瓜蛋糕