2022-07-29
活一鲜鲜寿司三文鱼5切火炙左口鱼裙边/ 三文鱼腩寿司鹅肝寿司咖哩煮牛舌价钱💲: $168/ $45/ $38/ $24/ $45/ $58好味程度😋: 4.4/5服务🍴: 3.6/5环境🗾: 3.6/5性价比🥢: 4/5回头率😚: 4.4/5-想食日本野好多时都会谂到呢间,💛又抵食,超级推介。平日大角咀分店都要排一阵,唔知西环分店会唔会好d呢!😆-✅✅鲜寿司。$168的呢个盘都有小小高级食材,超抵食‼️ 海胆新鲜唔腥臭。蟹膏鲜甜,鱼子粒粒饱满😋帆立贝厚片鲜甜,葱吞拿鱼肥美绵滑的质感😌 甜虾珍宝size,大只色泽新鲜。黑松露油甘鱼同埋京葱酱𫠒红鱼的味道都好夹。连个2旧甜蛋都特别好食,索晒味琳,充满水份,咬落爆汁咁,好甜😗-✅三文鱼5切。三文鱼但都有接近三文鱼腩的质素!肥美厚切😛-✅火炙左口鱼裙边/ 三文鱼腩寿司。呢2款寿司比较细件啦🤭 但两款都好肥美,鱼肉好滑嫩!火炙过的左口鱼更加逼晒啲油脂出来,好正😆-✅✅鹅肝寿司。好夸张,鹅肝厚到痴线!😎外面煎到焦香,小小㶶,好香口。入面仲系好软滑粉嫩。难得地呢旧唔会好骚同埋唔会好粉的感觉。食完成个口都充满住呢个香味😚 加啲京葱系面又唔觉好油腻😜-✅咖
鲜寿司
环境🗾: 3.6/5
性价比🥢: 4/5
回头率😚: 4.4/5
✅三文鱼5切。三文鱼但都有接近三文鱼腩的质素!肥美厚切😛
✅咖喱煮牛舌。听朋友讲如果系面豉煮系超正,可惜当日卖晒,只可以用咖哩煮。最好味竟然系萝卜同薯仔,炆到入晒味!牛舌都有好多旧,角切size,当日未算炆到好淋,系咬得开仲带口感嚼劲个只😌
超级推介食寿司/日本野去呢间!寿司盘性价比超高,其他寿司质素都好好👍🏻 朋友话想食日本野,唔想排连锁店就拣呢间啦😏 ((一定会再去系列!))
同区美食🍧: #piggyfoodiein大角咀 #piggyfoodiein北角 #piggyfoodiein西环