2024-02-21
琴日老公同我去广华覆诊,哗!而家广华医院劲靓,靓过私家医院呀!覆完诊就去揾食,本来打算去食韩国菜,点知去到门口,又觉得佢流流哋,仲要入座后得40分钟,野食都未拣到就够钟啦🫠,所以打算去打边炉,又点知,经过间日本菜,见到鹅肝温泉蛋饭,有3块鹅肝,都只系$128,咁就比佢吸引左😍。入到去,店员首先提醒我哋,舖头唔收现金,可能上次游客事件😂。餐厅装修感觉舒服,有吧台或普通台选择。我哋叫咗2个set lunch,一个系丰洲寿司盛御膳寿司拼盘、一个系香煎鹅肝配泉蛋丼,再加$28要咗个茶碗蒸。丰洲寿司盛御膳寿司拼盘+稻亭素面 $188寿司🍣上面嘅鱼生每一件都好新鲜、好肥美,共有12件加一件玉子烧,我最钟意就系海胆寿司同吞拿鱼寿司。海胆寿司嘅味道好鲜甜、吞拿鱼好香鱼油味。咪有件玉子烧嘅,其实我系一个好唔钟意食玉子烧嘅人,但我老公食咗半嚿,话好好食,同出面𠮶啲唔同,我就即管试吓,又真系几好食㖞,唔系死实实咁,唔错。而稻亭素面,汤底清甜,面质有口感。面鼓汤(跟餐)我本来系劲钟意饮面鼓汤嘅人,但呢碗面鼓汤,唔知点解觉得怪怪哋,佢又甜又咸,可能系我唔识嘢,放弃咗😂。沙律菜(跟餐)沙律菜好新鲜,配上麻酱,好好
丰洲寿司盛御膳寿司拼盘+稻亭素面 $188
面鼓汤(跟餐)
沙律菜(跟餐)
沙律菜好新鲜,配上麻酱,好好食。
茶碗蒸 $28
茶碗蒸上面一层有啲蟹肉芡汁及三文鱼子,蛋内仲有一旧大蟹肉,好弹牙,好食。
香煎鹅肝配泉蛋丼 $128
喺店外见到幅相以为系石锅,但上菜嘅时候原来系胶碗😅,鹅肝味道有点甘苦味。喜唔喜爱就见人见智喇😂!温泉蛋就好香蛋味。
整体嚟讲:寿司会比较出色,食日本菜应该食番日本食材好啲,下次我会醒目啲🤣。
另加10%服务费。
店铺资料 🏢: 鮨乐
地址: 尖沙咀加连威老道12号加连威大厦地舖