2024-08-16
📍尖沙咀除咗用呢个emoji🤩之外,我都谂唔到仲有边个更加适合今次嘅主题利申:本人系有追开呢套动画,刚巧今日喺屋企睇完第二季第五集之后出街 (其实系唔想追得太近惊要等一个礼拜先有得睇😅),咁啱经过开加连威老道嘅寿司郎,赫然发现原来佢哋做紧联乘活动,就二话不说冲入去排队攞位以为未够六点应该冇乜人,点知入到去先发现已经好多人等紧位,好彩流量亦算快,等咗大约15分钟就已经可以攞到枱今次真系主要唔系讲食物质素(因为之前已经写过),而系想讲日本人真系好识得做marketing,趁住套动画喺日本第二季上紧嘅时候做promotion,既可以make到noise, 令到一啲原本冇咁留意嘅香港人都注意下,做一啲小奖品出嚟又可以提升生意额,成个image好正面亦好新鲜,真系一举两得PS 原本唔会叫嘅炼乳牛奶布甸,最后俾我抽到黑川茜🥳
利申:本人系有追开呢套动画,刚巧今日喺屋企睇完第二季第五集之后出街 (其实系唔想追得太近惊要等一个礼拜先有得睇😅),咁啱经过开加连威老道嘅 寿司郎,赫然发现原来佢哋做紧联乘活动,就二话不说冲入去排队攞位
PS 原本唔会叫嘅炼乳牛奶布甸,最后俾我抽到黑川茜🥳