2013-06-28
三文鱼三味包括三文鱼寿司, 烧三文鱼寿司, 花之恋, 有花之恋呀!!! 又几抵食~ 三文鱼好大件, 好肥美.鲣鱼寿司鲣鱼原来系好多骨的“鱼高” “鱼参”鱼寿司呢个值得一提, 好少系香港食到. 鱼ge质地好滑, 鱼肉带微酸, 几好食四色鱼生卷 (大概系咁ge名)有四旧卷, 卷入面有一d好似碎鱼+沙律ge野. 外面四旧都系晤同ge鱼, 有油甘鱼, 吞拿鱼, 三文鱼, 同一个我分晤到系咩ge鱼. Haha~ 几好食, 同埋望落都几青见.烧粟米+烧鲭鱼用烧热左ge铁板上菜, 好有心思, 可以为热食保温. 粟米上面用左香草同小小黑椒, 味道晤错; 至于鲭鱼都整得好好食, 外脆内软, 锁住肉汁, 不过比起menu上面张相就真系细左好多…Overall: waiter 同waitress都好有礼貌, 不过上菜果时就成日整到我… 不过服务都算ok. 环境好好~ 装修, 座位至到碗筷都好有心思. Wasabi碟抵有坑纹, 容易令wasabi捞匀. 不过筷子个扣就实在太难开… 呢餐食到7成饱, 之后去食甜品, 咁ge情况下, 约$105一位.
包括三文鱼寿司, 烧三文鱼寿司, 花之恋, 有花之恋呀!!! 又几抵食~ 三文鱼好大件, 好肥美. 鲣鱼 寿司
鲣鱼原来系好多骨的 “鱼高” “鱼参”鱼 寿司
呢个值得一提, 好少系香港食到. 鱼ge质地好滑, 鱼肉带微酸, 几好食 四色鱼生卷 (大概系咁ge名)
有四旧卷, 卷入面有一d好似碎鱼+沙律ge野. 外面四旧都系晤同ge鱼, 有油甘鱼, 吞拿鱼, 三文鱼, 同一个我分晤到系咩ge鱼. Haha~ 几好食, 同埋望落都几青见. 烧粟米+烧鲭鱼
用烧热左ge铁板上菜, 好有心思, 可以为热食保温. 粟米上面用左香草同小小黑椒, 味道晤错; 至于鲭鱼都整得好好食, 外脆内软, 锁住肉汁, 不过比起menu上面张相就真系细左好多… Overall: waiter 同waitress都好有礼貌, 不过上菜果时就成日整到我… 不过服务都算ok. 环境好好~ 装修, 座位至到碗筷都好有心思. Wasabi碟抵有坑纹, 容易令wasabi捞匀. 不过筷子个扣就实在太难开… 呢餐食到7成饱, 之后去食甜品, 咁ge情况下, 约$105一位.