2017-09-01 1970 浏览
今日去bazaar 扫货,接友人放工,又系食kebab 👍🏼夏天太热了,又唔钟意食饭,又唔想食粉面。其实之前系湾仔返工,都见到好多人出入买外卖,但今次有时间就直接坐低食吧😌本身林住叫鸡羊拼卷的,但因为今日无羊件,所以整唔到。职员建议我哋叫羊肉卷,因为系用免治肉所以有供应。同埋有新meun 系burger 可以试下,都好啊!同埋叫左杯我最爱既芒果沙冰,我友人话试下masala cola,本身我系想试果个yogurt dessert 点知因为英文唔好,沟通问题,黎左杯香草yogurt drink😂免治羊肉卷:可以选择辣或者唔辣,用锡纸包住热辣辣既,啲肉汁多到有啲流出黎既感觉,个羊肉腌得好好,每一啖都有juicy 既肉汁渗入口里面👍🏼加埋少少既辣酱,味道一流,食食下好快食完,想再黎多客☺️Burger:我哋都系唔想食饭,见佢有新meun 系burger ,我哋都叫左for two 黎享用,餐包焙得又热又脆口,夹住一个薯仔炸波❤️薯仔味道好香,质感淋得黎唔会有散收收、碎碎既感觉👍🏼配合左一只酸酸甜甜既辣酱,同埋一只香草酱,口感层次同味蕾刺激都满足到😌我可以食两个都得😂咖哩角:外皮好松化,即叫既炸,

咖哩角:外皮好松化,即叫既炸,包住有啲香料同辣味既薯仔,食完好饱肚👍🏼食唔停口❤️

Masala cola: 好得意!黎到见到佢有啲一粒粒野开始沉底,我哋都好好奇林紧系啲乜🤔试左一啖!哇,系加料可乐😂其实我觉得似「沙示」或者话梅可乐,但饮饮下又有腌羊肉既香料味,又夹杂左啲辣味😆唔识讲🙊

yogurt:一黎到系好靓!因为有啲香草系白色既yogurt 上面浮动,但味道有啲Yogurt 开水既感觉,如果加雪碧可能会好饮啲。不过因为食物偏浓味,唔觉唔觉都饮晒左😌

Mango 沙冰:用鲜芒果加冰块打成,好浓缩啖啖芒果味,比起出面饮开既结身,足料咖👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼

2017-08-31