餐厅: Poke Go (大南街)
资讯:

2021-07-29 1277 浏览
咁热既天气一定唤起食刺身寿司呢一类既欲望,但有时不防试一试新口味试下另类既刺身饭!今次有朋友带我去近期被政府大规模重建既深水埗区试下呢间新开既poke专门店。儿声既poke主要以三文鱼,吞拿鱼,八爪鱼同素食既杂菌香菇为主。之后再根据自己既preference再拣选其他配料及酱汁。三文鱼poke,第一眼望到poke已经惊叹左一下!以呢个价钱黎讲真系超级豪华而且相当足料又慷慨。首先望落颜色好吸引,未食已经流晒口水。三文鱼弹牙又带鱼甘香,甜粟米又甜又爽脆,再加上粒粒爆浆既蟹籽及鲜蟹肉入口更鲜甜及带住阵阵咸鲜香。鸡蛋丝同样香甜带住蛋香,配衬辛味蛋黄酱酸酸甜甜中又带点芥末辛香够晒开胃又唔会觉得腻。黄金蟹卷蟹脚棒以网纸包裹住再炸香,带住淡浅既金黄色。入口酥脆香口,入口唔油腻。内里蟹肉鲜甜,再配上带芥末辣味既沙律乳酪酱好夹。冷压苹果汁经冷压既果汁更能够带出水果自身既香味及保存住水果既营养。苹果汁入口香味氛香又香甜,再配上自家制既果干带出双倍苹果香。

• 三文鱼poke