2K
2008-08-18 6 浏览
15-8-2008上次0系旧店食过生牛粉 (http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=1913914) 觉得不错, 呢日试试呢边呢间新分店. 天气太热时间又太早, 无胃口, 结果叫了个冻檬 set dinner ($45), 有一碗「春卷捞檬」及一杯青柠梳打 (属「越式冻饮」, 要加 $4).春卷捞檬 (亦可选「肠粉」!) 先0黎, 又好大碗... 几碌春卷炸得热辣辣, 十分脆口, 唔算好油, 馅料就以几多肉汁的猪肉为主, 都几好食; 鱼露系成碗0野的灵魂, 呢度几酸, 少少辣, 嗒落仲带点咸香, 唔错; 而 d 粉就系米粉来的, 仲有大量葱花, 底部的青瓜丝及薄荷叶, 加加埋埋都几好食.青柠梳打就原来系咸的, 都系第一次饮... 食完鱼露要0黎辟0下味都唔错, 几清新, 不过味道唔系我杯茶咁0者.环境比旧店阔落, 仲有电视睇, 大家都一边食一边睇奥运女子沙滩排球呢 招呼就比旧店好, 老板 (?) 好 nice 又风趣, 感觉不错.连加一 $54 (咦, 原来呢边收加一服务费, 唔怪得招呼好 d
15-8-2008

连加一 $54 (咦, 原来呢边收加一服务费, 唔怪得招呼好 d 啦
), 抵食.
分店地方真系大好多