2024-07-20
系朗豪坊食完饭,想同朋友系附近揾个地方,坐下倾吓偈,顺便食埋甜品,鲜芋仙系唔错既选择!8点几食完饭,去到舖头其实都好多人帮衬,可能大家都钟意饭后甜品😋 加上我地有6个人,店员都好好帮我地安排,等左大概20分钟都入得。先order 野食再坐底。鲜芋仙classic 甜品其实都试过好多次,见佢出左d 刨冰,样子吸引,又有好多配料,我地都心心眼😻最后嗌咗两个大冰同埋一份芋圆丸子冰。两个冰分别系芋薯圆Q麻薯牛奶冰同埋珍珠奶茶布丁冰。送到上枱既时候真系有d 吓亲,因为份量好大,同埋好足料,事实与图片完全相同。就算六个人食都觉得有d 多😹 个人钟意牛奶冰多d 。 牛奶冰底比较棉,同埋本身身都有d味, 配合d 芋圆同麻糬,好Q弹Q弹。食完成个人凉浸浸~