2023-08-08 168 浏览
呢度嘅环境一流,可以喺落地玻璃睇到夜景,而且装修整体感觉十分舒服,又幽静,配合埋高级中菜式,好适合一家人黎聚餐。我哋同行嘅老一辈个个都赞不绝口。荞麦茶烘焙嘅味道好浓同好香,而且冇咖啡因,夜晚饮都好舒服。手作糖山冰镇咕噜肉:喺依家呢啲咁热嘅天气,呢道冰镇咕噜肉令我感到清凉惬意,加埋菠萝嘅酸甜,成个感觉好夏日。佢外冷内热嘅温度做得好分明,令到口感十分丰富,而且一啲油腻感都有,是一道很好的开胃菜,鲜菠萝芥末虾球:这道菜将炸虾球和芥末沙律酱结合在一起,将炸野嘅油腻感抹去之余仲有一啲刺激。虾球炸得金黄酥脆,虾肉结实厚肉,咬落去唔会啖啖粉。黑砖豆腐:呢个一定系我食过最脆嘅炸豆腐!佢个炸皮真系好好食,惊艳左全张枱。佢完美演绎外酥内软,咬开之后入面嘅豆腐系滑到争啲跣咗出嚟。呢个黑白配嘅颜色都好有神秘感,就咁睇佢外表完全唔会估到佢系炸豆腐。小炒皇:炒得十分香口,又多材料,绝对系一道下饭的好菜,一口接一口停唔到落黎。干煎鲜沙姜走地鸡:鸡肉软嫩多汁,啲鸡油系煎嘅过程入面爆哂出黎,再加埋沙姜,有咩可能会唔香?佢下面仲要垫住好多洋葱同蒜头去吸味,吸收哂啲鸡嘅精华,所以呢啲辅料都通通俾我食哂。炸蚝饼:我发觉佢呢度
荞麦茶
荞麦茶烘焙嘅味道好浓同好香,而且冇咖啡因,夜晚饮都好舒服。
手作唐山冰镇咕噜肉
干煎沙姜走地鸡
干煎鲜沙姜走地鸡:
炸蚝饼
炸蚝饼:
我发觉佢呢度嘅炸野系最出色,无论系呢个炸蚝饼、炸虾球、炸豆腐、咕噜肉都系脆到不得了。但同样地,佢锁住左蚝肉嘅鲜嫩,咬落去系会爆水。而且佢炸到有一定厚度,食落系会十分满足。
2023-07-23
荞麦茶