2019-07-29 32 浏览
经过旺角呢头 紧系去最多野食既登打士街去扫下街啦 呢排天时暑热 行行下都出左成身汗 所以就买返杯冻野消消暑 呢间铺头好显眼 唔难见到 而且装饰几靓 所以就试一试先睇返个menu 其实野饮既选择都几多 唔比一般既台式奶茶店少 比大家睇睇先咁我地就叫左2杯冻饮 因为太热所以我地都分别叫左大杯奶盖绿茶($26)同埋奶蓝士多啤梨绿茶($36) 咁size下底都有图比大家参考下咁两杯野饮都叫左少冰少糖 我地都觉得个甜度叫左少糖系岩岩好既 首先讲下个奶盖先 个奶盖好creamy 好滑同埋咸咸地 几易入口 绿茶底做得几好 茶味浓 唔会得甜味盖过茶味 有少少苦涩既味 可能有人会饮野钟意甜返少少既就捞埋奶盖一齐饮就岩岩好啦咁奶盖士多啤梨绿茶就将冰打碎左捞左落去杯野饮到 好透心凉 解暑一流 另外都有d士多啤梨既碎果肉系入边 几岩钟意食士多啤梨既人 杯野有士多啤梨味既同时都唔会失左茶味 几有趣 我个人就钟意捞埋奶盖一齐饮啦 咁就更加滑啦饮落去!铺头都有其他推介 例如黑糖珍珠鲜奶 咁大家经过都可以试一试 价钱都唔贵 另外自己带杯介有得减2 蚊tim

奶盖绿茶
奶盖士多啤梨绿茶