2022-09-25 205 浏览
呢间吃茶三千系台湾已经有留意到佢,今日就嚟到荃湾新开张嘅Citywalk分店🧋。佢系有别于市面上使用既espresso机萃茶既饮品店,因为佢系用左佢地自家打造既吃茶三千的专业萃茶机-LION🙆🏻‍♀️亦系我第一次见到茶师既1克1克既斤斤计较同小心秤量⚖️。另一样令我impressed既就系佢既设计都好花心思,系未饮前首先见到调茶师既用心,之后拎到既时嘅又好sweet咁有得手抽🥤未饮都已经好兴奋😆。🐒宝岛经典水果茶💰$36呢杯系凤眉红茶同水果百汇(百香果,苹果等等),我觉得水果味比茶味更突出,因为真系好丰富劲多水果,而水果全部系切粒,所以一定吸到上黎🍎而甜度就固定左,店员话甜味都系黎自水果蜜🥝无再额外添加糖🍍。🐒蜜桃冰茶💰$40呢一杯系新推出嘅期间限定水蜜桃系列🍑松针绿茶配埋满满既蜜桃果粒,饮落真系啖啖都有果肉,夏天饮返一杯真系好Refreshing🧃而呢杯就拣左轻盈,都系糖份源自于果肉本身,冇额外添加糖🫖。第一次见到调茶师当面现萃茶🍵成个购买既体验都好好,希望下次有机会试埋国王奶茶系列🧋

🐒宝岛经典水果茶💰$36

🐒蜜桃冰茶💰$40