2021-07-26 88 浏览
天气超热完全唔想食热嘢,决定食日本嘢降一降温。咁啱去开旺角附近就决定去东京街食个午餐。先叫咗个火炙寿司拼盘,一共十二件,摆盘超用心绝对系打卡able ! 每一款都几唔错而我自己最钟意系佢嘅牛油凡立贝,牛油刚好融化,保留到带子爽弹口感。另外佢火炙三文鱼超大件,大到连旧饭都夹唔到阿,熟度烤得刚刚好唔会太干,身为三文鱼怪嘅我表示满足。火炙牛肉都几推荐,厚肉烧得刚好唔会韧又食得到牛香整体嚟讲十二件寿司都系好味嘅!仲有份炸蟹钳,炸到热辣辣咁上枱加埋泰式鸡酱绝对系热气邪恶之选。另外仲试咗个牛油果沙律去一去油腻,点知咁鬼大份,蔬菜都清爽新鲜,表面仲铺满牛油果,咁大份如果有人同我share 就好啦!店员都系抱住同一信念嘅年青人,就算过咗繁忙时间都不乏当食同外卖嘅客人,希望佢地越嚟越好生意。

火炙寿司拼盘

火炙牛肉都几推荐,厚肉烧得刚好唔会韧又食得到牛香

整体嚟讲十二件寿司都系好味嘅!

日式炸蟹钳

牛油果沙律