瑞士餐厅出名系正宗芝士火锅,虽然系夏天,但心血来潮想食,就当系另一种享受🤣餐厅环境好靓,完全有欧洲feel,不过冷气好细,所以都食到滴汗咁滞🥵🥵我哋一行二人,叫咗一个特式芝士火锅、一份主食同一份甜品。牛仔肉丸芝士火锅配香草,蕃茄跟新薯及法饱 $288- 芝士好浓!仲有少少酒味添- 可惜啲牛仔肉丸切到好细粒同得好少,好似无咁- 法饱份量多,而且唔算好硬,点埋芝士啱啱好,又唔会淋晒如果唔钟意酒味,可选其他无酒精嘅芝士火锅架瑞士炒牛仔肉配蘑菇忌廉汁跟瑞士薯饼 $268(可选瑞士薯饼/幼面条)(可选牛仔肉/猪肉/鸡肉)价钱会唔同- 蘑菇汁好香- 牛肉就普通,有些少鞋,份量就好多- 反而薯饼有出色,系一条条薯丝煎埋一齐,好香口新鲜焗苹果挞跟云呢哪雪糕 $75- 可选其他口味MÖVENPICK (枫糖合桃)- 苹果挞同我想像中唔同,个挞唔系蛋挞𠮶种脆皮,而系酥皮- 可惜个酥皮唔够松,食落有啲硬另外因为太热嘅关系,嗌咗杯野饮:Apple Juice and Soda Drint $44,不过就好普通,只系有气嘅苹果汁╮(╯▽╰)╭而且要杯水都计钱,但系啲staff完全无同我哋讲🤷🏻‍♀️

我哋一行二人,叫咗一个特式芝士火锅、一份主食同一份甜品

牛仔肉丸芝士火锅配香草,蕃茄跟新薯及法饱 $288

- 芝士好浓!仲有少少酒味添
- 可惜啲牛仔肉丸切到好细粒同得好少,好似无咁
- 法饱份量多,而且唔算好硬,点埋芝士啱啱好,又唔会淋晒

如果唔钟意酒味,可选其他无酒精嘅芝士火锅

瑞士炒牛仔肉配蘑菇忌廉汁跟瑞士薯饼 $268
(可选瑞士薯饼/幼面条)
(可选牛仔肉/猪肉/鸡肉)价钱会唔同

- 蘑菇汁好香
- 牛肉就普通,有些少鞋,份量就好多
- 反而薯饼有出色,系一条条薯丝煎埋一齐,好香口

瑞士炒牛仔肉配蘑菇忌廉汁跟瑞士薯饼

新鲜焗苹果挞跟云呢哪雪糕 $75
- 可选其他口味MÖVENPICK (枫糖合桃)
- 苹果挞同我想像中唔同,个挞唔系蛋挞𠮶种脆皮,而系酥皮
- 可惜个酥皮唔够松,食落有啲硬

新鲜焗苹果挞跟雪糕

2022-06-05