2018-07-06
继Hysan pop-up store百味堂在尖沙咀海港城又一新店!虽然座位少,但都可以行完街,疯狂购物完同👫👭👬一齐坐底,安安乐乐咁食返杯雪糕🍨有韩国Oppa著手装饰,又有Oppa冲咖啡两个女仔都爱食雪糕,所以叫左两杯。一杯传统甜品Fusion落雪糕度--抹茶tiramisu,另一杯就清新点,蓝莓雪糕。韩国有机牛奶无添加所制的雪糕,浸泡过24小时抹茶espresso的手指饼及加入抹茶粉的芝士,混合了👸🏻的最爱。👸🏻希望口味可以再加重一点,喜欢light啲,著重instagram-ability 嘅朋友就要黎食返杯啦!两个人share刚刚好喔💏👩❤️💋👩👨❤️💋👨同样系牛奶无添加所制的雪糕,加埋大大粒的蓝莓,唔止清甜的果味出晒黎,仲带出雪糕的奶香,雪糕显得更幼滑!最令我爱上百味堂的原因是他们用最上佳的材料,会以品质为先,另外配料如果酱都是全水果打成的,不加糖,十分健康,令怕肥的女生都可以尽情的享受美食。其实食完两大杯雪糕都有少少饱,但未食Lunch又想食多少少野。原来百味堂而家出埋厚多士,于是就要左个无花果果酱多士,另配左杯橙加柠檬梳打等唔洗咁干。原来无花果酱系自家制㗎!就咁食
有韩国Oppa著手装饰,又有Oppa冲咖啡
原来无花果酱系自家制㗎!就咁食有少少甜,但加埋牛油竟然有意想不到的效果。牛油中和果酱的甜味,同时果酱又带出无盐牛油的油香,两者互补大家的口感,light and rich omg 我讲紧咩,相信我,这是最真实的形容喔!
橙,柠檬梳打非常清新,饮落只有少少甜,但完全同无花果果酱好夹,可以refresh一下食到好饱的胃仔 满足!