2020-03-17 207 浏览
超級失望的忌廉包,之前吃過挺好吃的,不知道為什麼隔了一會兒就那麼差ಥ_ಥ 忌廉不香軟,奶味很淡,包一點質感也沒有,🙅EXTREMELY DISAPPOINTED! tried previously but had no idea why it tasted so bad this time - the cream is tasteless (i cant taste any milk flavour) not soft not cold, the texture of the bread is NAHHH too. Will never try again!

2020-01-16 162 浏览
今日去海港城行下街,食完晚飯之後突然好想食甜品,雖然海港城都好幾間甜品,但始終揀唔到,最後行下行下就揀左呢間試一試。百味堂好似好多地方都有但未試過,揀左好耐,最後決定試下佢生果類嘅雪糕,其實抹茶都好似好吸引,留返下次先試。我地今日試左新鮮士多啤梨雪糕 ($78)雪糕好有牛奶味,軟滑而唔會太甜,唔會食完之後個口好sticky。而士多啤梨就有少少酸,但配合雪糕食就會岩岩好,酸酸甜甜嘅感覺,而且個士多啤梨醬係一層一層咁加上去嘅,所以食每一層都會有好豐富嘅士多啤梨味。

我地今日試左新鮮士多啤梨雪糕 ($78)

2020-01-11
$80 (宵夜)
2019-10-17 147 浏览
炎炎夏日,係尖沙咀行街行到好熱,好想食雪榚。朋友係尖沙咀番工,佢話海港城入面間叫百味堂嘅雪糕好好味,帶我去試吓~行到過去,有好多人排隊呀,相信有一定吸引力!果然冇介紹錯~等左一陣就到我啦~雪榚有好多種唔同味道,心大心細,最後揀左普通既朱古力味~可以揀雪糕筒或雪糕杯,因為我食得比較慢,驚會溶,所以揀左杯裝,費時食到咁論盡~因為係韓國雪糕店,所以都有諗過有冇韓式味,不個雪榚真係好滑,朱古力都好濃,份量都唔少,行到咁熱食杯雪榚即刻舒服哂!朋友話間唔中會出D限定味道,下次會再黎試其他味道~

朋友話間唔中會出D限定味道,下次會再黎試其他味道~
🐽原味牛奶雪糕 $48雪糕口感唔係好似軟雪糕咁creamy,冰感會比較重,好似雪芭咁🤤,味道係好濃既奶味,而雪糕筒係脆既但偏薄身,雖然$48係幾貴,但都值得一試🤔
🐽原味牛奶雪糕 $48
  • 原味牛奶雪糕
2019-10-15 92 浏览
之前做咗某Club嘅會員,所以依有得食百味堂好出名嘅極濃有機牛奶雪糕,真係好香好濃牛奶味呀🤤大家快啲一齊做會員享受唔同嘅優惠啦🤩
大家快啲一齊做會員享受唔同嘅優惠啦🤩
2019-10-15
2019-08-19 311 浏览
平時食開牛奶雪糕,每次第一淡奶味都特別刺激味蕾,之後就變咗淡淡嘅煉奶雪糕。😗 好彩有位置坐底食。(睇開我嘅post,應該了解我有得坐低食好重要 😂) 其實雪糕都大杯,一路行一路食會比較麻煩。--🍑 日本山梨縣白桃牛奶雪糕 HK$98好似第一次食有咁多水果肉嘅雪糕,真係用晒成個白桃,面頭已經好多果肉,係底都仲有果蓉。可能因為雪糕奶味比較重,所以白桃食起黎相對唔會咁甜或者突出。白桃雪糕嘅size比藍莓大杯。😗 水果顏色同相有啲出入,不過水果切出黎之後咩顏色又真係好難估計同控制嘅。.💙 三重縣新鮮藍莓牛奶雪糕 HK$78面頭有藍莓粒,顏色相對吸引。藍莓嘅醬,應該真係藍莓打出嚟,所以食到水果渣,而且味道唔會好甜。因為藍莓蓉都多,有啲cover咗雪糕嘅味道,個口真係好似食緊好多藍莓咁。--📌 買之前職員提我白桃係期間限定,現時直至8月25號得尖沙咀K11分店先有,數量有限。(但唔知道幾多🤭) 之後 K11購物藝術館同 K11 MUSEA旗艦店一齊供應直至9月中。因為要睇季節同供應,唔確實知道去到9月幾號。😂 所以建議如果真係想試,就搵機會趁記得就食咗先啦!! 🤪 費事大家去咗冇得食,fake咗各

🍑 日本山梨縣白桃牛奶雪糕 HK$98
💙 三重縣新鮮藍莓牛奶雪糕 HK$78
📌 買之前職員提我白桃係期間限定,現時直至8月25號得尖沙咀K11分店先有,數量有限。(但唔知道幾多🤭) 之後 K11購物藝術館同 K11 MUSEA旗艦店一齊供應直至9月中。因為要睇季節同供應,唔確實知道去到9月幾號。😂 所以建議如果真係想試,就搵機會趁記得就食咗先啦!! 🤪 費事大家去咗冇得食,fake咗各位寶寶,所以講清楚先。
下午茶
日本山梨縣白桃牛奶雪糕
🍑日本白桃牛奶雪糕再度回歸🍑仲記得上年太多人排隊,買唔到白桃牛奶雪糕💔 今次限定回歸,所以我今次唔理三七二十一,即刻九衝去食啦😂🏃‍♀️🏃‍♀️·☆ 日本山梨縣白桃牛奶雪糕 HK$98♡ 白桃屬Premium級別👑♡ 以原個山梨縣一宮淺間白鳳桃🍑炮製♡ 每隻🍑足260至300g重♡ 甜度高達13.5度或以上·🙆🏻‍♀️好開心今次終於食到啦!牛奶雪糕保持一貫水準,奶感度十足,奶味十分濃郁👍 配上香甜爆汁既原隻白桃🍑真係無得輸!整個口腔充滿住濃濃奶香同啖啖果肉,雙重衝擊味蕾水潤新感受💓💓 留意嘅係雪糕比較較快溶,要快快手密密食啦😆·限定供應:即日至9月中(視乎季節而定)
🍑日本白桃牛奶雪糕再度回歸🍑
☆ 日本山梨縣白桃牛奶雪糕 HK$98
♡ 白桃屬Premium級別👑
♡ 以原個山梨縣一宮淺間白鳳桃🍑炮製
♡ 每隻🍑足260至300g重
♡ 甜度高達13.5度或以上
限定供應:即日至9月中(視乎季節而定)
日本山梨縣白泡牛奶雪糕
2019-08-11
日本山梨縣白泡牛奶雪糕
2019-07-12 137 浏览
其實個雪糕做得一啲都唔滑☹️牛奶味唔係話叫濃 一次就算啦😰😰😰😰以前啱啱開因為太多人排隊所以冇食依家佢多咗一兩間分店冇咁多人但都未至於會有第二次啦😐另外特濃朱古力個人認為好食過原味吧🤭
其實個雪糕做得一啲都唔滑☹️
牛奶味唔係話叫濃
一次就算啦😰😰😰😰

以前啱啱開因為太多人排隊所以冇食
依家佢多咗一兩間分店冇咁多人
但都未至於會有第二次啦😐

另外特濃朱古力個人認為好食過原味吧🤭
2019-07-02 90 浏览
哈哈又食百味堂。夏天熱到容今次食朱古力味的雪糕!上面加左d粹朱古力每次見到佢個做形真心想笑😂🤣🍫💩🍦圓圓的雪糕加上朱古力粹片。完美成為💩價錢合理味道好味環境舒服
哈哈又食百味堂。
夏天熱到容
今次食朱古力味的雪糕!上面加左d粹朱古力
每次見到佢個做形真心想笑😂🤣🍫💩🍦
圓圓的雪糕加上朱古力粹片。完美成為💩

價錢合理
味道好味
環境舒服
2019-06-28 95 浏览
估唔到幾乎雙倍價錢,同樓上UXX賣的一樣難吃。仲夠膽話係牛奶雪糕,食落去成口冰,一啲牛奶棉滑的感覺也沒有。只慶幸朱古力唔太甜,仲叫做可以吞多兩啖。但其實好勉強,三個人都食唔晒一杯就放棄左。中伏。
朱古力牛奶雪糕
2019-05-25 138 浏览
今日同女朋友行下街,天氣實在太熱啦,行咗冇幾耐就要即刻入咗商場嘆冷氣,順便叫番杯雪糕嚟食呢杯雪糕睇落去好似同連鎖快餐店嘅雪糕冇乜分別,而且價錢仲貴成10幾倍,不過食落去嘅時候真係好重牛乳味,好似飲緊牛奶咁,仲要係北海道牧場牛奶既感覺,最重要係原來脆筒裏面都有雪糕,好足料,所以抵唔抵食真係見仁見智。

原味牛乳雪糕

2019-05-18
百味堂既豆乳雪糕🍦係人都識但就覺得太重煉奶 似雪葩多過雪糕反而impress到我係「黑芝麻燕麥奶昔」好香黑芝麻味加麥香🤤 如果你中意食芝麻糊 你應該都同我一樣中意呢個milkshake 🥛💕Texture合理d 無冰粒 做得好過雪糕感覺都比較健康😝不過整體百味堂都係偏貴🙈——————————————————————#tst #k11 #尖沙咀美食 #奶昔 #softicecream #尖沙咀 #dessert #milkshake #milkshakes #blacksesame #sesame #soymilk #soy #oat #healthy #green #fresh #sweet #香港美食 #百味堂 #hkdessert #desserts

百味堂既豆乳雪糕🍦係人都識
但就覺得太重煉奶 似雪葩多過雪糕
反而impress到我係「黑芝麻燕麥奶昔」
Texture合理d 無冰粒 做得好過雪糕
感覺都比較健康😝

不過整體百味堂都係偏貴🙈
——————————————————————
2019-04-27 94 浏览
After finishing our lunch, we saw this Korean Ice Cream shop, and wanna have little treat. I ordered chocolate Ice Cream, they called it as soft ice cream, I just feel ok with. The outlook is really like bin bin, everyone think so lol. Chocolate taste isn’t that strong. Honestly the quality Ice Cream here isn’t as good as that high price. You can easily buy more quality one in supermarket, lolThey ordered Matchu Milk Ice Cream and the ice cream is smooth but not outstanding, the chocolate piece

Chocolate Ice Cream

They ordered Matchu Milk Ice Cream and the ice cream is smooth but not outstanding, the chocolate piece is so thick too, lol
Matchu Milk Ice Cream
Mango Ice Cream is the most expensive one though the taste of mango isn’t that strong
Mango Ice Cream
The high of price of ice cream isn’t matching with only the normal standard, even I'm not paying the bill this time, haaa, don’t suggest this shop
是日到尖沙咀打邊爐,下午出到去早左少少,又唔想食個正式tea咁飽,經過百味堂,本身諗住食杯雪糕的,但坐底睇完個餐牌,決定試下個麵包套餐。選了碎蛋沙律自家製牛奶包、凍cappuccino 加士多啤梨生果杯。士多啤梨粒粒都香甜;麵包個質感並非一般空氣包質素,可能加了牛奶,而且配蛋沙律好夾;咖啡方面,職員沒有給我糖漿,但最後也喝畢整杯,有機咖啡豆味道不錯。最後,還點了一杯豆乳雪糕,非常滿足!感謝收銀職員禮貌服務,亦給予意見,提議吃完套餐才考慮買雪糕。

2019-03-14 97 浏览
喺香港非常有人氣嘅韓國雪糕品牌百味堂,其實佢本身個雪糕真係好好味,而且他們亦會定期出很多新款口味,所以我耐唔耐都會去食。今次同朋友就試咗佢新款嘅朱古力雪糕同埋抺茶雪糕。整體雪糕都是非常滑而且奶味香濃,個人就好鍾意佢個朱古力雪糕朱古力味層次豐富,美中不足就係佢真係好似舊屎。個人點解會咁鍾意呢間雪糕店,因為佢個雪糕真係唔會好甜,而且真係食到雪糕奶香不錯。期待佢下一次有咁多新嘅口味,好似佢嘅之前推嘅水果口味更加係非常回味。
喺香港非常有人氣嘅韓國雪糕品牌百味堂,