2021-11-16
收工攰攰地想买外卖番屋企食,行过联和墟, 比个好SHARP既招牌吸引住睇个店名以为系食越南野, 念住叫个捞檬粉啦, 点知佢份MENU写住”泰式”?!思考紧个阵有个哥哥仔出黎介绍番, 原来佢地扩充左, 做越南菜之余系隔离开多间铺做埋泰式!! 联和墟呢头泰国菜都算大竞争, 仲要市道麻麻既时侯扩充甘大胆? 睇黎有D料到等我转轪先.!「泰式猪颈肉沙律」十分惹味, 用左好多香料去调教个汁 (偏辣, 怕辣者要叫少辣喔), 猪颈肉又爽又Juicy, 用生菜包埋住佢一齐食真系好正! 肉多过菜真系抵食!「菠萝海鲜炒饭」炒饭炒得好干身! 咖哩味好够吾似出面个D淡而无味, 估吾到甘足料, 有虾有青口有鱿鱼绝不欺场! 仲要劲大份量, 我地2个食完之后仲够我做埋听日份LUNCH BOX!「干咖哩鸡件」一开个盒就闻到劲香! 虽然佢叫干咖哩但餐厅都跟左D包比我地, 用来沾汁食一流!(如果个包可以烘一下会更正!) ,吾系水汪汪个D, 加左香矛同九层塔令到个咖哩层次丰富, 可惜太饱, 下次可以叫多个白饭捞汁!!!总结: 估吾到做埋泰国野都掂, 水准仲要比其他对手高, 真系要翻兜!
「泰式猪颈肉沙律」
「菠萝海鲜炒饭」
「干咖哩鸡件」