2010-12-25
曾经令我回味的寿司店开始令我失望啦。上一次堂食个阵, D 野食份量开始逐渐缩小。今次我地屋企开PARTY, 就叫左3盘外卖寿司返屋企, 总共60件。睇落都OK. 但食落.........D饭好硬啰。(有三文鱼, 希灵鱼, 北寄贝, 芥末8爪鱼, 蟹子寿司, 甜蛋, 鳗鱼, 烧三文鱼, 蟹棒, 烦立贝, 蟹子沙律)三文鱼: 佢D 三文鱼系最好既, 最紧要系新鲜。希灵鱼: 无食, 但男朋友话唔好彩唔腥。北寄贝: 旧北寄贝好硬。芥末8爪鱼: OK, 好有芥末味。蟹子寿司: OK, 有足够既蟹子甜蛋: 唔得, 我钟意板长个D鳗鱼: 唔够汁烧三文鱼: 无食, 但个样OK既。蟹棒: 只是普通蟹柳, 失望烦立贝: OK. 大大粒, 新鲜既蟹子沙律: 唔系我地想像中的蟹子沙律仲有叫左个外卖鳗鱼饭, 仲衰, 无样又唔好食, 以前都唔系咁既, D 饭唔再系珍珠米, 好似普通屋企煮左饭再加2条鳗鱼舖上面, 汁又唔够><咁多野总共$4XX, 唔算贵。我明白宜家D 野咩都贵, 但我宁愿你加价都唔好整到D 野难食啰。
上一次堂食个阵, D 野食份量开始逐渐缩小。
三文鱼: 佢D 三文鱼系最好既, 最紧要系新鲜。
希灵鱼: 无食, 但男朋友话唔好彩唔腥。
北寄贝: 旧北寄贝好硬。
芥末8爪鱼: OK, 好有芥末味。
蟹子寿司: OK, 有足够既蟹子
甜蛋: 唔得, 我钟意板长个D
鳗鱼: 唔够汁
烧三文鱼: 无食, 但个样OK既。
蟹棒: 只是普通蟹柳, 失望
烦立贝: OK. 大大粒, 新鲜既
蟹子沙律: 唔系我地想像中的蟹子沙律