2022-01-12
#上环 @chan_chanskitchen😪今日去上环开完会已经6pm, 无得堂食, 外卖返屋企慢慢叹! 路过见到一个绿色 Fresh Lane banner, 之前已经听过呢间公司, 今日决定一试🤤! 接近20间公司进驻, 今次就先揾其中一间试试!🛵可以用外卖 App 送餐, 亦可以自取! 一格格 Locker 取货, 好方便车手! 是日天气同心都有点寒🥶, 来个辣鸡煲暖暖吧! 因为我系自取, 所以喺 Openrice 睇相再经Whatsapp 落单, 棃咗大慨15分钟就有得攞! 入口喺内街, 楼梯上一楼就见到就见到一整排 Locker 及中央厨房门口! 🐥秘制麻辣鸡煲、秘制啫鸡煲, 2份都系例牌, 咁就可以试多啲唔同味啦! 返到屋企加热后嘅鸡都几嫩滑, 味道惹味, 食完唔口渴! 麻辣都真系几辣, 唔食得辣嘅, 记住要少辣啰! 🍢卤水拼盘 ~ 有牛肚、腩肉、猪肠、鹅肾、鹅翼、猪耳等等, 好丰富呢! 卤味卤得入味, 口感仍在, 又唔会过咸, 最欣赏猪肠及鹅肾, 好出色! 猪肠软滑仍有咬口, 鹅肾唔会硬, 好爽口, 正!