2020-10-21
1️⃣⭐️Feathered Egg⭐️$138 (8/10)唔好以为细碟,男仔食完都话够晒饱🤣 睇落好似Pulled Pork,但其实系Duck Ragu🦆 加入咗Chorizo同芝士,好香口😚 配合太阳蛋同Flat Bread,完全系brunch嘅感觉💕 2️⃣ EFT $138 (7/10)苦恼咗好耐要叫呢个定系Peachy Panna Cotta🤔但感觉呢个cp就啲所以拣咗佢🤪 原来系又系french toast又系brioche😳 虽然有少少干,但口感几松软🥳 无谂过中间会有个Rhubarb Sorbet🍨虽然一冻一热几好,但搞到个toast有少少水🥺 配合埋唔同嘅水果,同旁边嘅白朱古力,钟意甜野嘅一定要叫🥰 3️⃣ Orange, Mango, Passion Fruit $40 (7/10)一听哩个组合就知够晒refreshing 😍 橙同芒果味几浓郁😛 个底仲有热情果籽,可惜唔系饮到热情果味🥺 佢地嘅果汁提倡唔加糖,所以饮到生果嘅自然甜味👍🏻4️⃣ Watermelon, Ginger, Orange, Mint $40 (6/10)西瓜加薄荷就听过,但加姜真系第一次
Feathered Egg
EFT
2️⃣ EFT $138 (7/10)
西瓜加薄荷就听过,但加姜真系第一次见😗 冇加糖,饮落偏淡,有西瓜嘅清新感👍🏻 但无乜橙味😭 但哩个组合太特别,唔系人人啱🤣