2021-11-30
愉景湾一日游,轻松哋周围行下,到了晚上又系揾食既时候,系网上搜寻咗一些餐厅,最后决定zaks,主要因为环堷境比较浪漫,坐在室外可以一边食嘢,一边享受愉景湾的夜景。Zaks House Special 招牌特色薄饼: 薄批都好香脆, 有辣肉肠,洋葱,菠萝,火腿, 三色椒,蘑菇,大约13吋,传统pizza酱都几好味。Fettuccine Carbonara烟肉芝士阔面: 烟肉份量充足,加上double cream ,食落去啲意粉都好多芝士酱汁。Aks cob Salad招牌沙律: 混合生菜,蛋,牛油果,面包丁,蕃茄仔,再夹杂少少三色椒同青瓜,足料沙律大大份,另加钱有烟三文鱼,完全好满足。每一碟份量都好多,我哋二人都食唔晒,最后Pizza要打包拎走。可能我哋坐系外面食,食物都比较快变冻。最搞笑系我们共换了3次座位,因为待应想安排最靓的位置比我们。