2019-09-25 1035 浏览
今晚同闺蜜去到一间气氛好好,以北欧小木屋设计嘅西餐厅🏡 餐厅嘅设计,无论外面或里面都令人觉得好似置身欧洲嘅感觉,舒适及劲有度假feel😌 首先点咗一杯Mocktail(冇酒精),一杯cocktail🍹🍸 -Girls Generation -Soul Girl ~净系卖相已经赢晒啦,够晒吸睛👀, 两杯都系fruity味,好清新,劲钟意😚-牛膝肉番红花与大利饭🍛~🎶 牛膝劲大块, 软腍得嚟又有咬口, 尤其中间嘅牛骨髓,牛气十足👍🍚软硬适中,吸收晒啲精华, 非常之惹味😋 Set dinner🍴 头盘 -鲜海胆樱花虾慕丝~成只海胆咁上,摆盘吸引, 海胆creamy,🦐慕丝好滑, 海水味喺口腔内爆发😚主菜-法式半熟鸭胸配牛油焗薯🦆~冇平时啲鸭肉咁嚡口,相当惊喜,古唔到半熟鸭肉非常软滑, 有少少粉红色, 配上两样特有酱汁非常之夹🤤小食-芝士薯条~热辣辣,脆脆口,我❤爱芝士🧀-甜品~ 新鲜奶冻,淋上士多啤酱汁,口感香浓幼滑❤👩‍⚖ 整个晚上,用餐非常愉快,餐厅环境非常舒适,职员服务周到, 系一个适合庆祝纪念日、同朋友
今晚同闺蜜去到一间气氛好好,以北欧小木屋设计嘅西餐厅🏡

-Girls Generation
-Soul Girl

🍚软硬适中,吸收晒啲精华, 非常之惹味😋

Set dinner🍴
头盘
粟米汤配自制面包

-鲜海胆樱花虾慕丝

主菜
-法式半熟鸭胸配牛油焗薯🦆

小食
-芝士薯条
~热辣辣,脆脆口,我❤爱芝士🧀

-甜品

~ 新鲜奶冻,淋上士多啤酱汁,口感香浓幼滑❤

👩‍⚖ 整个晚上,用餐非常愉快,餐厅环境非常舒适,职员服务周到, 系一个适合庆祝纪念日、同朋友聚餐chill嘅好地方😍

ps~🍸🥂 晚上9:30 前有happy hour😆

2019-09-24