2015-02-28 1308 浏览
住湾仔同事介绍!话呢间嘅外国烧鸡好正,一定要试,烧鸡一向外国比较干嚡,好味嘅唔多,既然同事推介,又试下,去到好多人等紧攞外卖,黑色柜装修好型格,餐厅主调黑底白鸡!墙上有介绍系法国A级谷物饲养走地鸡!传单亦有教加热方法!除了鸡,仲有几款肉批!3个店员在大玻璃柜后好忙咁包外卖,餐牌全英文,店员都系英文人,见到柜后有个透明焗炉烧紧鸡,玻璃柜内有几款配菜,因为肥髀同我食,所以只叫1/4鸡加一款配菜,落单后取票等叫号码,店员密密手包装,用黑色扁身纸盒,内有间隔可以放配菜!好快就有得攞,再加个黑色纸袋,包装好细致!1/4烧鸡($55):烧鸡极香,我买完搭车,整个车厢都系烧鸡味,引死人,回家打开金黄色,有啲㶶位,鸡髀位,鸡髀比肥髀霸咗,比埋刀叉方便切,我食身,好嫩滑juicy,油香满咀,鸡皮烧得薄,虽然焗过淋咗少许,都好香滑!唔会好咸,好浓嘅鸡味!配菜烤鸡汁马铃薯($28):薯角金黄色,有㶶位,烟韧好味,如果快啲食,皮脆肉嫩仲正啲!薯仔味种!正!唔使加一,店员好爽手,有笑容,服务好好!可以八达通比钱方便!
1/4烧鸡+烧薯
2015-02-24
10 分钟 (外卖自取)
1/4烧鸡+烧薯
  • 烧鸡