2021-02-23
我之前食過佢另一間分店嘅燒雞,食完係幾失望🙍 啲燒雞肉唔夠入味,得雞皮係有味,食過一次就無再食喇😅 今次經過灣仔呢間分店,又再次抵擋唔住燒雞散發出嘅迷人香氣,決定俾多次機會佢,試多次!🤭呢間分店面積較細,有幾張高櫈可以俾你坐喺度堂食!我眼見大家都係買外賣多👀 呢度除咗有得食燒雞、燒鴨外,仲有Sandwich、Wrap、Chicken pot 等!左手邊暖櫃入面係一啲side dishes (都有八款以上) &右手邊暖櫃就放咗唔同款嘅salad🥗❤️ Classic Set $88呢個set有1/4隻燒雞 (可揀雞髀或雞胸)、3款side dishes、一杯飲品!呢間嘅燒雞比我上次食嗰間分店好,啲肉係入味且有少少汁,唔會燒得太乾,但雞皮某啲位置就鹹咗少少!Side dishes 我叫咗兩份Roast potatoes &一份Mashed potatoes💁🏻♀️ Roast potatoes都幾大嚿,食落較濕潤較腍身,偶爾有一兩嚿入面係未完全熟透,主要用黑椒調味帶有少少雞油香!Mashed potatoes嘅調味同Roast potatoes如出一轍,但就比Roast potatoes濃味
❤️ Classic Set $88
Side dishes 我叫咗兩份Roast potatoes &一份Mashed potatoes💁🏻♀️ Roast potatoes都幾大嚿,食落較濕潤較腍身,偶爾有一兩嚿入面係未完全熟透,主要用黑椒調味帶有少少雞油香!Mashed potatoes嘅調味同Roast potatoes如出一轍,但就比Roast potatoes濃味,好重黑椒味,牛油味較淡,質感幼滑綿密!
好食度:⭐️⭐️✨ (2.5/5)
餐廳推薦度:⭐️⭐️✨ (2.5/5)
呢間店個個分店水準不一,見其他食評都可以得知呢間分店嘅食物質素都頗為不穩定,應該係要睇運氣!試一次無妨😗