2023-10-16
呢间餐厅已经系第二次回访啦,上次就系中环分店食lunch set觉得好抵食,今次就过黎铜锣湾食dinner😎《香脆鸡翼 $78》有三只味拣:Buffalo,BBQ或Honey Garlic,我地拣左Buffalo mild既辣度,唔会太辣,鸡翼炸得几好,酱汁好充足同时又唔会太浓味好咸咁,而且鸡翼只只都好大只好多肉,推荐👍🏻《烧烤猪肋骨伴蕃薯条及沙律 $168》叫左半份Pork Ribs,蕃薯条劲脆,系我中意既粗幼度,唔会话太多蕃薯好饱个种,猪肋骨好淋好入味,好容易骨肉分离,调味适中,旁边仲有个酱唔够可以自己加!《鲜芒果士多啤梨窝夫 $108》黎呢度必叫既窝夫😆窝夫有好多唔同味道,原味啊班兰味啊朱古力味等…雪糕都有得拣阿波罗或Movenpick(另加钱),我地平平地拣阿波罗抹茶雪糕就够了😂窝夫外脆内软,唔会话好大份好厚身食完好饱个种,属于比较轻盈既窝夫,推荐!!《Butterfly Pea $98》呢个Smoothie bowl都系招牌之一,好健康,加左好多生果落去,冰冰凉凉好舒服😎《班兰牛奶咖啡 $66》带有分层效果,打卡一流😂记得饮之前搅一搅,有啲糖浆系底,味道还好,有淡淡既班兰香,
《香脆鸡翼 $78》
鲜芒果士多啤梨窝夫
《Butterfly Pea $98》
Butterfly Pea
《班兰牛奶咖啡 $66》
带有分层效果,打卡一流😂记得饮之前搅一搅,有啲糖浆系底,味道还好,有淡淡既班兰香,唔会盖过牛奶咖啡既味道!
班兰牛奶咖啡
另外附上之前系中环店食过薯仔镬粒同八爪鱼🐙,都几好食🙈
Green Waffle Diner
铜锣湾轩尼诗道500号希慎广场13楼1303号舖
佢地而家仲做紧VIP会员计划,只要食够$680就可以申请做VIP架啦,之后食野就有9折同有得草分换野🙈
[⭐️5分为满分]
味道⭐️⭐️⭐️⭐️