2020-01-12
之前经过呢间人气值好高嘅日本餐厅 ,一直好想试。终于抽到时间同朋友慢慢地享受啦。餐厅虽然吾算大,但坐得舒适。墙壁上嘅文字、日本樱花、天花嘅日本雨伞形灯饰及酒吧嘅各种清酒等好有日本feel🎏。定食、炸物、烧物、 创意卷物、刺身等多款美食都好想试😋。最后点左✍️明太子鸡翼✍️原条锦鳗御膳✍️安格斯御膳明太子鸡翼胀卜卜嘅明太子鸡翼外面金黄香脆,内里酿满实净有咬口嘅馅料,令到本来已经香口去骨嘅煎鸡翼,再添一份咸鲜加微辛味,咬落啖啖肉,值得一试。餐汤都好足料吾马虎原条锦鳗御膳大大条香烧鳗鱼,肉身够厚,肉质软嫩,油脂嘅甘香、酱汁嘅鲜甜、加上香脆海苔同芝麻,好有口感。配合香软珍珠米饭非常好滋味!安格斯御膳呢个系人气最旺嘅晚餐,第一次试食吉列和牛。一排厚切均匀油脂分布平均嘅和牛色泽粉红,外面炸至金黄色,再配鲜艳蔬菜,卖相相当吸引。最难得有个细细嘅炉慢慢烧,要几成熟由“我”话事。服务员细心地讲解及建议每边烧十多秒,熟中带点血水嘅和牛入口相当Juicy又软腍,原味不沾调味料已好好味,完全吾腥味。就算七八成熟,口感仍保留软嫩可口,点上三小碟调味料,又有另一种风味。最后嘅蔬菜令口感平衡。丰富嘅晚餐,除了满足视觉、臭
定食、炸物、烧物、 创意卷物、刺身等多款美食都好想试😋。
最后点左
✍️明太子鸡翼
✍️原条锦鳗御膳
✍️安格斯御膳
明太子鸡翼
餐汤都好足料吾马虎
原条锦鳗御膳
安格斯御膳
丰富嘅晚餐,除了满足视觉、臭觉同味觉外,服务员窝心嘅服务值得一赞,会再次光顾。