2023-05-27
1️⃣Salted Caramel Apple French Toast ($65)虽然外表同茶餐厅嘅西多好似样,但内里真系好西式㗎😆另外睇落去有好多糖浆,但食落一啲都唔死甜~同样西多面有一小块牛油,牛油溶化咗之后亦都唔会觉得好油腻😋而切开会发现其实西多有3块面包组成,但三块面包都好薄,因此唔会觉得食咗好多淀粉,相反同苹果嘅份量配合得刚好🤤咬第一啖,觉得西多外皮好脆,但又有蛋嘅味道。咬第二啖,充满住软软嘅苹果粒,唔会好甜,系甜甜酸酸嘅感觉,所以唔会食到好腻👍🏻唯一系苹果西多话系Salted Caramel,但食落一啲都唔咸, caramel味到唔系好出,但估计系西多面嘅味道。📍总结:-呢间餐厅感觉上系中环闹市中嘅小绿洲,不过室内位置唔多,唔想等就要坐室外,但夏天就可能比较热~-店舖其实以Cookie为名,有兴趣可以试埋cookie!
虽然外表同茶餐厅嘅西多好似样,但内里真系好西式㗎😆
📍总结:
-店舖其实以Cookie为名,有兴趣可以试埋cookie!