2021-11-25
人 第一眼都系睇包装睇外表同你三五识七唔通咁快同你讲心讲内涵咩其实食乜都系一样😌俾门面简约日风吸引住 自然望多两眼睇埋menu相有野想食㖞 价钱又接受到㖞好 扑锤😎推开门 简约日系风又渗出黎几有身处日本既感觉座位唔多 以坐bar枱为主 可以睇到师傅系你面前切切切 砌砌砌的确赏心悦目🥰满足眼球睇完样当然就要睇内涵啦喂😎午市套餐:▪️沙律沙津菜新鲜爽脆,仲有脆鱼片,食落味道咁单一,汁酱酸酸咪咪,劲开胃😚▪️茶碗蒸茶碗蒸够热系我最低既要求!好彩做到,蛋劲滑之余仲有好多配料,抵赞🙌🏻▪️味噌汤平时好少饮,成日觉得系味精汤饮完会口渴,但近年听讲好有益,呢到唔会过咸,而且唔会涸喉,饮饮下饮晒🤣▪️吉列炸蚝定食 $148热腾腾🥰超酥脆!!肯定系即叫即炸!!唔洗担心戒损喉咙。五只蚝大大绝不欺场,食左第一啖我望住个fd叫佢快啲食,然后佢食左第一啖又望返住我,一齐讲左句:好好食丫😳🤝🤣🤣因为系无预期可以做到咁juicy咁锁住水份😍相片未必影到果种湿润效果,真系要试过先感受到果种外面香脆里面鲜嫩既质感,唔洗点任何酱都好足够🤩白饭捞饭素实无死,轻易ko 🤪▪️本鲔丼 $368人间美食tuna呀🤩师傅系我地面前切,赏心
同你三五识七唔通咁快同你讲心讲内涵咩
▪️茶碗蒸
▪️味噌汤
▪️吉列炸蚝定食 $148
▪️本鲔丼 $368
人间美食tuna呀🤩师傅系我地面前切,赏心悦目😋,刺身鲜甜完全无筋,非常非常美味😘!!印象最深刻一定系「中拖罗」、「大拖罗」😍粉嫩颜色,脂肪分布得好似雪花咁,果阵甘香油脂系你口到翻滚,入口即溶,久久不散的确系齿颊留香!仲有葱拖罗蓉,捞赤醋饭坚一流!值得一赞既系好钟意酸姜片上会有埋柚子皮,我第一次见🤩做到开胃效果之余,清新感亦level up😋
▪️时令生果
酸酸甜甜既士多啤梨+爽脆清甜日本独有既黑芝麻柿,为是次午餐画上完美句号🤩
事实证明
新开日本菜有样有内涵