餐厅: 元気寿司 (屯門市廣場1期)
资讯:

2022-09-05 151 浏览
老婆生病了😷,费事佢煮饭辛苦,就建议哩一两日买外卖算数。最后预早一日订咗元气寿司🍣。我哋叫咗特选寿司盛C,原价$133,但咁啱佢做紧网上订购外卖自取优惠,减$14,盛惠$119。另外,我哋仲加咗大切三文鱼腩寿司$20、腐皮寿司$12同飞鱼籽军舰$12各一客。特选寿司盛C都算抵食,里面有带子寿司、赤海虾寿司、甜虾寿司、三文鱼寿司、三文鱼沙律军舰各两件,及蟹籽寿司同赤贝寿司各一件,总共12件。真系估佢唔到,我哋最欣赏嘅竟然系三文鱼沙律军舰,唔知系咪加咗沙律酱,所以觉得特别惹味,三文鱼食落亦更加肥美嫩滑弹牙。带子寿司都唔错,厚身结实,味道新鲜甘甜,无乜腥味。三文鱼就比较失色,薄身之余,食落亦比较干身嚡口。其他都不错👌🏼。大切三文鱼腩寿司亦比较失色,肉质较结实,唔够肥美,无乜鱼油香味,亦无入口即溶嘅感觉。腐皮同飞鱼籽寿司则正常发挥,新鲜好食。

外卖自取