2020-02-17 784 浏览
前日行过见到佢地出「防疫外卖」,于是我今日打电话叫。点知去到佢竟然收我正价,我本来只带左$50去买饭,咁就去提款啦,但一路行一路觉得唔对路,点解仲贵过堂食。结果我返去畀钱同佢讲:「你地写左外卖系呢个价,唔应该收我咁贵」佢竟然话:「你都无讲明系叫呢个」我心谂:我叫个餐系外卖同堂食既餐牌名系一样,只系外卖同堂食之分别,我话外卖咁自然就系外卖价!我同佢理论左几句,然后话:「咁你地姐系呃人!」跟住佢话:「算啦,个几蚊我帮你畀啦,但个个都会讲明系叫呢个!」我个刻好嬲,外卖同防疫外卖有咩分别?唔通系要讲明「防疫」,系咪要叫口号呢?真系唔系多7蚊既问题,如果佢唔整防疫外卖,其实我都会帮衬,但今次佢地做法唔合理,令人失望!不过平心而论,食物质素系唔错既!大家如果依段时间打去叫外卖,记得讲明系「防疫」外卖喇!
前日行过见到佢地出「防疫外卖」,于是我今日打电话叫。

不过平心而论,食物质素系唔错既!
大家如果依段时间打去叫外卖,记得讲明系「防疫」外卖喇!
2020-02-17
5 分钟 (外卖自取)