2020-05-10
今日收工行过厚福街,见到德美寿司外卖有九折!之前食过觉得佢哋嘅寿司几高质,见有九折咁抵就决定买啲嘢返屋企食晚饭。牛油果软壳蟹卷🥑牛油果加软壳蟹绝对系我最钟意嘅combination!软壳蟹嘅份量好多,炸到脆卜卜,再加上青新嘅青瓜丝同完全成熟嘅牛油果,简直系perfect match!加州卷🍣加州卷同样地内馅好丰富!有好好食嘅玉子,蟹柳,青瓜同劲多劲多蟹籽,再加上沙律酱嘅点缀,系细路大人都钟意食嘅卷物👍🏻地鸡大葱串🐔依到都有几多串烧选择,今次就试吓鸡串。四大旧嫩滑嘅鸡脾肉调味调得岩岩好,虽然系串烧加外卖,但系绝对唔会干净净,再加埋好多大葱系上面,葱控必叫!黄金汁焗蚝🦪手掌咁大只嘅焗蚝✋🏻蚝肉鲜甜多汁,大大旧肉,加埋上面creamy嘅黄金汁同红萝卜粒,真系好好食😍
牛油果软壳蟹卷🥑
加州卷🍣