餐厅: 沙田凱悅酒店咖啡廳
资讯:

2024-08-24 654 浏览
因为要准备啲餐饮俾客人 倾嘢 呢度方便就脚,又谂住佢质素会好啲,就嚟试吓呢度嘅外卖自取上网就睇到一模一样,所以大概都拣定今次嗌咗个凯撒沙律,海南鸡饭同埋烤牛柳 凯撒沙律$200有啲贵因为如图所见主要都系一啲沙律菜 所以我觉得有budget嘅话嚟呢度食仲好 自助餐都系贵少少海南鸡饭靓仔嘅,但系唔算特别出色亦都唔算特别多肉 菜心有油 我就钟意走油我嗌咗个$385嘅烤牛柳谂住高质素好味啲,质素唔错,亦都做到我嘅要求因为我希望啲菜白灼就可以 😌蔬菜有惊喜,三只色嘅萝卜好腍好好味 唔会有种臭青味😋平时食萝卜我会觉得有的,呢个比较出色!牛柳都唔错,做到medium rare 不过唔系堂食嗌呢啲有啲浪费 食嘅时候都已经唔热了 份量好细呀,食完完全唔会有饱嘅感觉🥹不过好味 佢个牛肉肉嘅配汁都好清得来好调味 我都唔知系咩 烧肉汁嘅物体?如果要嗌饮品就要正价50几蚊一杯,正常不过不失不过我想讲酒店都系呢只嘅餐具,我完全切唔到个牛呢样嘢搞到食得极度困扰等嘅过程要20分钟左右,最后佢都系around呢个时间整好 Service好好,有礼貌,环境舒适,佢会叫你坐喺好舒服嘅枱度等 执埋水
上网就睇到一模一样,所以大概都拣定

海南鸡饭靓仔嘅,但系唔算特别出色
亦都唔算特别多肉 菜心有油 我就钟意走油

如果要嗌饮品就要正价50几蚊一杯,正常不过不失

不过我想讲酒店都系呢只嘅餐具,我完全切唔到个牛
呢样嘢搞到食得极度困扰

等嘅过程要20分钟左右,最后佢都系around呢个时间整好

等候时间
28 分钟 (外卖自取)
用餐时段