2022-06-18
Millefoglie 鲜果吉士千叶酥 $52主打必叫!但系唔好食🙈千层酥唔够松脆,吉士酱顺滑、唔腻,试夹埋面头嘅开心果忌廉一齐食,但系冇开心果味道😢*Tiramisù "My Way" 提拉米苏 $52主打必叫2.0!呢个好食!唔系传统嘅提拉米苏,海绵蛋糕同芝士糊比例1:1,咖啡味香浓,酒味偏淡。我钟意呢个version,令到成件蛋糕比较轻盈,唔会太腻。*Nocciolaciocc 榛子朱古力慕丝 $52第一啖食到朱古力慕丝,之后先慢慢有榛子味渗出嚟,加埋薄薄松软嘅朱古力蛋糕,食落有层次感。如果你系榛子控,咁佢可能要令你失望啦。但如果你系轻度朱古力控,佢系good choice,有朱古力味但又有榛子味道嘅层次感。*Apple Pie “My Way” 意式苹果批 $52虽然名系意式苹果批,但佢似美式苹果批多啲。苹果果肉煮到腍晒,而且味道比较甜,唔系苹果清爽甜,系经典美式甜嘅甜😂而且奶油酥皮腍,我唔推荐。
Tiramisù "My Way" 提拉米苏 $52
Nocciolaciocc 榛子朱古力慕丝 $52