2020-08-16
呢个时势日日都要食外卖,见到鼎泰丰外卖自取有节就试一试啦!其实平日都有食开堂食,每次品质都好稳定。明白外卖会影响食物质素,如果有折都可以弥补番既。今次一共叫左三款食物,睇下质素如何先!取外卖到家历时: 30分钟1. 台式红烧牛肉汤面而家嗌外卖多数都会分汤,经过30分钟个牛肉汤仲热,即刻饮一啖先,同堂食个味一模一样好令人怀念,里面有一旧牛筋同埋四至五旧牛腩,牛筋好入味好香,牛腩好淋有肥有瘦,好食个面分开放但系都摆得好靓,呢个面质系避免唔到痴埋一旧既命运,扬开晒再加埋浸左汤一阵,都系有d痴埋,无办法整体而言都有堂食八成既感觉。2. 香葱拌面一打开个盒就闻到好香嘅葱油味,个面都系放得好靓好整齐,拌有青葱同埋香葱油。呢个面会比牛肉面痴得无咁埋,可能因为有油嘅关系。食落去好香,啲葱都好够份量,每一条面都可以沾到葱油整体来讲有堂食九成嘅感觉。3. 绍兴酒醉鸡欣赏佢个酒分开放,咁啲鸡就唔会浸酒浸得太耐影响个味道。冷盘同堂食一定做到一模一样,个摆盘都好靓,值得一赞。今次外卖好满意会再帮衬!
呢个时势日日都要食外卖,见到鼎泰丰外卖自取有节就试一试啦!
取外卖到家历时: 30分钟
1. 台式红烧牛肉汤面
整体而言都有堂食八成既感觉。
2. 香葱拌面
3. 绍兴酒醉鸡
今次外卖好满意会再帮衬!