2018-06-06
上次星期四上到嚟,点知摸门钉!好彩今次lunch终于试到「素食达人」开嘅呢间纯素餐厅!Vegan原来都可以好多选择!!!我哋喺度睇佢嘅lunch set(每份$98加一)都拣咗好耐,因为俾我哋预期嘅多选择(加上个人有少少选择困难症~哈哈)。首先上餐汤,今日个汤系生姜南瓜汤!南瓜配生姜原来都几特别,我几钟意!第一个餐终于嚟啦!系我想试嘅Pizza~「那波里芝士番茄薄饼」.睇落好似好细份,以为会唔够食,但原来食到最后系会饱!哈哈!.啱啱开始多咗食素嘅我,发现原来「纯素」嘅芝士都可以好香好好味!.另外一提,侧面啲大大条嘅薯条,系原只薯仔整出嚟,系我好钟意嘅口感!另一份我哋叫咗嘅,系「黑芝麻忌廉酱珍珠笋意粉」!第一次食黑芝麻味嘅意粉,甜甜地原来又几得意㖞!.有小惊喜嘅系,上面𠮶几旧橙色包住嘅,里面原来就系珍珠笋!最后我哋叫咗「豆奶咖啡」用豆奶冲嘅咖啡,绝对唔比用牛奶冲嘅味道差!.最后最后,仲有几好食嘅跟餐小甜品,朱古力啫喱杯!系完美嘅句号啊~科科.小总结:个set有餐汤有嘢饮有甜品,其实价钱都算合理,虽然主菜份量唔算大,但系够饱,而且都几好味,所以一定会再嚟帮衬,试吓佢其他菜式!Ps. 要赞一
第一个餐终于嚟啦!系我想试嘅Pizza~
「那波里芝士番茄薄饼」
睇落好似好细份,以为会唔够食,但原来食到最后系会饱!哈哈!
有小惊喜嘅系,上面𠮶几旧橙色包住嘅,里面原来就系珍珠笋!
小总结:
Ps. 要赞一下,店长嘅小贴心
座位嘅下面有个小篮子,可以俾人放袋,唔使放喺背脊坐得唔舒服,或者要放地下整污糟