2024-06-24
同朋友去太子花园街食晚饭,食到人地舖头关门都意犹未尽,当然去揾糖水食继续倾啦,我哋去咗比较多人嘅甜聚叫几款甜品share,共享滋味。芒果班戟 $48班戟上到枱,胀卜卜观感都赢咗! 用叉𠝹开几件, 每𠝹一下,啲芒果都肥嘟嘟爆出嚟,食落去又甜又香,赞👍🏻榴梿椰汁仙草 $56问咗店员系榴梿肉定系榴梿雪糕,真系榴梿肉啊🤩 我自己钟意淋身湿少少嘅榴梿,呢几年果啲猫山皇 D24都唔系我杯茶, 呢个甜品榴梿肉十足,仙草凉凉哋沟返暖胃啲嘅榴梿肉,Perfecto!黄金战士 $65好耐冇食过依啲绵绵冰,佢有好多口味,例如朱古力,绿茶,椰汁就算连七彩嘅佢都有,夏日将至,当然拣当做嘅芒果啦,佢嘅芒果绵绵冰唔算太甜,入口即溶,有大大粒嘅芒果果肉同火龙果果肉,十分新鲜,另外仲有一点小方果,好有咬口,有点似野果。另外加了三粒芝麻汤圆,烟烟韧韧,芝麻香口,放落绵绵冰度食,增加口感。雪糕蓝莓奶冻 $45呢一个系店主推介嘅,佢话叫我哋留意,依个奶冻系用云呢拿籽做成,只得个滑字,仲有重重嘅云呢拿香味,加上蓝莓酱一起食,减轻平时只有牛奶香的单调感,另外配有自选味道嘅雪糕,我哋拣咗士多啤梨味,与蓝莓酱会夹一啲。依度坐得都算O
芒果班戟 $48
榴梿椰汁仙草 $56
黄金战士 $65
雪糕蓝莓奶冻 $45
依度坐得都算OK ,唔会好似其他甜品店咁逼逼夹夹,下次响花园街食完嘢,都可以嚟到食返个甜品满足吓!