(非会员)
2007-12-10 7 浏览
早几日先知道原来绿杨坊上面咁多餐厅...晚饭时间, 间间都爆晒要等位, 偏偏缘杨坊既走廊位又窄. 同对面果间餐厅既候座人仕迫到条路水泄不通.等左一个钟头之后, 终于有位喇!1. 小笼包百吃不厌. 我地两个人叫左3笼.2. 薰蛋, 咁大个女第一次食. 蛋黄系半生熟状, 蛋白有烟薰既味道, 好特别, 好好味.3. 炸小黄鱼: 我怕腥, 所以觉得麻麻地. 同埋好多骨.4. 雪菜毛豆百叶: 成碟野都无乜味. 千祈唔好试.5. 菊花茶, 清香好味. 虽然$8位系贵左小小.6. 蟹粉灌汤小笼包: 我一啖都无食, 所以唔知.服务一般咁啦. 有几个侍应不停咁执枱, 同其中一个佢讲话加野, 佢话转头, 但随后不了了之, 当无左件事. 另一个唔系系扮听唔到定系乜无应我地, 但讲真做得侍应就要一眼关七, 话头醒尾小小, 多d留意周围d客有咩要求先得. 最终揾左个经理加单. 佢就真系好快手入左机. 虽然系咁, 但为左佢个小笼包, 我都一定会再去!
早几日先知道原来绿杨坊上面咁多餐厅...
等左一个钟头之后, 终于有位喇!

1. 小笼包百吃不厌. 我地两个人叫左3笼.
3. 炸小黄鱼: 我怕腥, 所以觉得麻麻地. 同埋好多骨.
4. 雪菜毛豆百叶: 成碟野都无乜味. 千祈唔好试.
5. 菊花茶, 清香好味. 虽然$8位系贵左小小.
6. 蟹粉灌汤小笼包: 我一啖都无食, 所以唔知.

虽然系咁, 但为左佢个小笼包, 我都一定会再去!