2021-07-17
💡多元化的粥店小编今次黎到旺角通菜街觅食,两边都有好多不同类型既美食比大家选择,今次就比呢间粥铺吸引住,因为除左靓粥之外,仲有唔同小菜选择😋🍽 驰名贵妃鸡粥 $51叫得驰名无理由唔试下,贵妃鸡咸香,肉质嫩滑,好新鲜,完全无雪藏味。粥底好香同好滑,淡黄色既粥,吸收晒鸡既精华,啖啖粥都渗出鸡嘅鲜味,性价比高,真心值得推介!🍽 香脆炸大肠 $52炸大肠份量多,而且系即叫即制,炸到外皮酥脆,香脆可口。猪大肠味道浓郁,沾埋个秘制酱,酸酸甜甜,简直系perfect !🍽 菠萝咕噜肉 $53咕噜肉大件又多肉,食落去唔会觉得成口粉,而且炸得啱啱好,再加埋三色椒、洋葱、菠萝,食落去酸酸甜甜,又清新又开胃。🍽 马来西亚咖哩猪扒 $59咖哩味香浓,唔会太辣。煎猪扒食落亦唔会干争争!配菜有三色椒、洋葱,口感丰富!ps/餐厅食材新鲜,而且价钱大众化,相信小编下次会再encore。
🍽 驰名贵妃鸡粥 $51
🍽 香脆炸大肠 $52