2021-10-24
我们一家三口在屋企附近下午茶,又快又方便当然就是冰室,食物选择多。依间冰室系用QR code自助点餐,好方便,十分清晰。点左一个罗宋汤鲜牛肉乌冬比小朋友食,牛肉份量很多,罗宋汤底味道浓郁,小朋友连汤都饮,乌冬唔可以选择林啲或者爽啲,我哋有冇特别要求,小朋友食得好开心。我自己就点左个无骨海南鸡,海南鸡鸡肉很嫩,有鸡味,油鸡好像除咗鸡汁之外还有一些香料,饭软硬适中,好香,不过真系太大碗,我自己净系食到半碗。佢呢个餐仲跟咗个例汤,唔同同埋我加$5点左一个冇冰冻奶茶,奶茶香浓幼滑,果然唔加冰好饮好多。老公我男士食量比较大,又想食炸鸡髀又想食猪扒包,所以两个下午茶餐都叫咗。炸鸡髀系传统嘅豉油腌制,外皮冇加炸粉,脆卜卜,仲有半份西多士。猪扒包我哋睇图片嘅时候以为只有一个,点知拎到嚟嘅时候原来系两个猪扒包。猪扒包入边有番茄有生菜,猪扒仲系Juicy。 套餐老公点左红豆冰,大量嘅红豆,爽。