2019-11-27
话说我间唔中都会去呢间食下酸辣粉,佢个汤底坚正,不过今次唔系食酸辣粉,迟啲翻兜先再讲~本身系想食酸辣粉既,但今次系比呢个set吸引左。一个前菜加两个小菜再加煲仔饭,仲有炖汤同饮品先系168...仲唔需要加一,呢个价钱真系好便宜。酸辣土豆丝,我第一次叫。估唔到佢个汁竟然同酸辣粉一模一样盐焗手撕鸡,虽然有啲鞋,但调味ok,比想像中好食。食左前面两样之后,等左劲耐先有煲仔饭食。。。我地叫牛蛙滑鸡煲仔饭,其实我都系第一次食牛蛙我觉得佢应该落翻啲姜葱好啲,因为而家有啲腥,另外鸡件ok既。但系你唔可以当佢系煲仔饭咁食,因为佢都唔系用砂煲,其实做唔到饭焦同埋啲饭够香口干身既感觉。当普通饭黎食既话都ok既。又系等左劲耐既金菇木耳肥牛煲,好多金菇不过肥牛有啲硬,但系汤底唔会太咸,清清地。点解汤放最后呢?因为店员唔记得左同埋佢地唔系好搞得清楚个set系咪又包汤又包饮品,但你餐牌写炖汤及饮品架嘛!不过炖汤竟然有惊喜,我都系第一次食羊肚菌虽然有啲咸,但系好多料。虽然cp值算好高,但我觉得佢可以比几个多啲菜既选择比人拣,咁就唔洗话全部都要叫肉食,会比较滞。
酸辣土豆丝,我第一次叫。估唔到佢个汁竟然同酸辣粉一模一样
盐焗手撕鸡,虽然有啲鞋,但调味ok,比想像中好食。