2022-05-11
这间食店分咗几个区域 但其实都系同用 可以点各式各样食物 因为都系同一间 早餐有西式和中式 还可以点面食 我哋两人今日想饮茶 但因为大时大节去酒楼饮茶🫖就一定会加一加二 还会限时限刻 所以决定去这些点心店就算 这里的姐姐很热情 我哋问需唔需要亲手整和拎食物 姐姐话同佢哋讲和落单就可以 这里价钱唔算平 但都可以接受 桌子唔算大 平均二至三人一张桌 不过好多酱汁都无晒 可能就要去第二枱拎酱油 今次点咗四个点心:山竹牛肉-男朋友话超难食 落咗喼汁都唔会提升口感 所以唔鼓励点选金钱肚-这个都几好食 😋 啲酱油腌料刚刚好 唔会太咸 件头都大大件 两个人一定够食 鸡扎-两件大大件 好足料 都系抵食之选这个差不多枱枱都有嘅盅头饭 所以我都忍唔到要点一碗 真系好正 就算你咩点心都唔食 都唔可以放弃这个 姐姐会问你要唔要菜 如果你唔系对椰菜特别讨厌 真系唔可以错过 材料足 排骨都好充足 不过价钱就真系唔算平 当然如果唔系经常来就可以放肆下老实讲这里的点心不见得特别抵食和好味 但如果你只系一个人或者快食一族 这里会好过酒楼好多 茶钱四蚊一位 和一般点心专门店差唔多 但其实你唔想饮中茶都可以点西茶 但我觉得
今次点咗四个点心:
鸡扎-两件大大件 好足料 都系抵食之选
老实讲这里的点心不见得特别抵食和好味 但如果你只系一个人或者快食一族 这里会好过酒楼好多 茶钱四蚊一位 和一般点心专门店差唔多 但其实你唔想饮中茶都可以点西茶 但我觉得中茶可以任添饮就抵饮好多