2024-08-22
终于有机会去到呢间叫做美孚嘅餐厅,呢间餐厅早已经好出名,经过超多人推荐,我一直都想去试下。前几日终于揾到机会同朋友一齐去食晚餐。呢间餐厅以多国嘅菜式闻名,畀我哋带嚟丰富嘅体验。我哋根据自己嘅喜好点咗几道𩠌。先讲下第一道——牛肝菌黑松露忌廉汁意大利饭🍄🍚。牛肝菌嘅菌香同黑松露嘅独特香气完美结合,再配上浓郁嘅忌廉汁,令到呢道𩠌嘅口感层次十分丰富💫接著系烤西班牙伊比利亚黑毛猪鞍架配南瓜烩薏米(苹果牛仔汁)。呢道𩠌嘅肉质好滑多juicy,外皮香脆。南瓜烩薏米嘅口感好Q弹,同甜酸适中嘅苹果牛仔汁相得益彰,色香味俱全。喺salad方面,我哋拣咗烤阿根廷红虾牛油果沙律配热情果油醋汁。充满南美风情嘅沙律,🍤烤制后嘅阿根廷红虾外焦里嫩,🥑牛油果嘅奶油香同新鲜salad菜相融合,而热情果油醋汁嘅酸甜味道更加完美衬托咗整个salad👍🏻👍🏻👍🏻 总括嚟讲,呢间餐厅真喺名不虚传,无论系边个国家嘅料理都可以喺度揾到,。非常推荐大家嚟试下👍🏻✨