【嫩滑霸王鸡🍛配料+份量十足】间野叫过桥面档,唔系主打面食,而系鸡。佢有咸鸡、霸王鸡、豉油鸡、巴辣鸡多种选择,我就拣左openrice 热门 top choice - 霸王鸡。(比个like支持下啦)Overall👍- 切鸡烧味种而言,佢既鸡比出面烧味店既鸡既多料同出色- 但未至于好浓味,重口味既人唔会觉得惊艳。你可以想象佢系茶记烧味type,可以隔两三日食一次既港式菜式- 推荐会系因为佢大大碟,鸡肉嫩(唔会Un),上面topping够味,又有芽菜白菜______________________________【食评篇👇👇👇】🤓🤓评分benchmark参考🤓🤓✏10分 - rare heaven😇✏8, 9分 - 属高分之作✏7分 - 正正常常,同平时食到嘅差唔多 ✏6分 - 有d失望,expect佢会好食d✏5分 - 伏野,零分重作霸王鸡菜饭 (💝7.5/10)- 霸王鸡份量好大(好相信大部份女仔都食唔晒),上面铺满葱丝、干蒜粒同适量指天椒我喜欢咬走鸡皮时品味一下鸡油香,再夹少少葱蒜同一两粒指天椒,一次过放入口。细味鸡油香,同嫩滑口感,加上清新爽口既清葱同微辣(真系好BB BB辣,唔
【嫩滑霸王鸡🍛配料+份量十足】

Overall👍
- 切鸡烧味种而言,佢既鸡比出面烧味店既鸡既多料同出色
【食评篇👇👇👇】

🤓🤓评分benchmark参考🤓🤓
✏10分 - rare heaven😇
✏8, 9分 - 属高分之作
✏7分 - 正正常常,同平时食到嘅差唔多
✏6分 - 有d失望,expect佢会好食d
✏5分 - 伏野,零分重作

霸王鸡菜饭

霸王鸡菜饭 (💝7.5/10)

霸王鸡菜饭

我喜欢咬走鸡皮时品味一下鸡油香,再夹少少葱蒜同一两粒指天椒,一次过放入口。细味鸡油香,同嫩滑口感,加上清新爽口既清葱同微辣(真系好BB BB辣,唔食辣既人都接受到)

霸王鸡菜饭

- 最surprise系食食下,下面有芽菜?!伪健康既我表示欣喜,佢碟底有鼓油可以mix饭食,但豉油好淡味,淡过生抽味
- 菜饭,有油香,菜既比例好足够

【环境篇👇👇👇】
- 位于元朗教育路河边附近,有室内同户外
- 茶记setting
✏✏✏✏✏✏✏
👅味道:7.5/10
🌌环境:7/10
🙋🏻‍♂️服务:7/10
💰价钱:$60
👍🏻推荐:7.5/10
@hkdine360 除左会介绍香港餐厅美食,仲会影埋餐厅环境(有片!!)。如果你重视
餐厅装修格局✅➕环境氛围✅
快 d follow @hkdine360 啦‼️‼