2019-04-29
今日特登喺公司迟啲先出去,因为想去上次𠮶间食唔到嘅鱼米餐厅食米线。 去到鱼米餐厅门口见到冇位, 所以行咗去万宁𠮶度睇一睇有冇其他嘢想买。 大约五分钟返到去, 我见有一两个空位,所以入咗去坐低。 我见侍应在隔离, 就叫咗个多春鱼米线同埋一杯冻柠茶。大约五分钟到,多春鱼米线同埋杯柠茶走已经放在我座台那。 多春鱼同埋线是分开上的, 色相都ok。 多于多春鱼炸得都都几脆同埋入味, 算系几好食。 米线入面就有一些炸菜同埋有鱼味嘅汤, 食落去都好味。 冻柠茶就一般。最后就去埋单, 就发现自己冇带现金。 因为这里只收现金 ,十分尴尬! 跟住就同侍应讲我要去揿钱, 侍应就叫我留低一样嘢, 我就留低了我的免堤耳机。 我算是十分的幸运了,跟住好快就上咗二楼揿完钱之后立即落下面找数。 如果呢度唔系净系畀现金嘅话,其实我系有八达通嘅。所以下次嚟呢间餐厅嘅时候记得睇睇自己银包有冇现金先好落单。
所以下次嚟呢间餐厅嘅时候记得睇睇自己银包有冇现金先好落单。