2024-04-13 33 浏览
天气突然间转热,真系想食一啲冻嘅甜品解解暑,但又惊太冻会容易咳。 探完朋友🤓,在马鞍山发现有一间外观好精致嘅甜品舖,所以入去试吓(5⭐️最高)▶️香蕉Oreo 朱古力窝夫 🧇(5⭐️) 大大份嘅窝夫🧇加了朱古力雪糕,除此之外亦利用好香滑嘅cream及Oreo 粉在面。香蕉切成片状,加上朱古力🍫酱,所以咬落呢会有少少朱古力嘅香浓味道👅👍🏻。▶️芒果冰冰 (5⭐️) 呢个真系要食, 当中包含有芒果肉、爆珠、芒果雪糕、椰果及小丸子🥰。 而且唔系用一般嘅刨冰,而系用绵粉冰去做。芒果果肉酱好浓郁渗在每一匙沙冰中🤩🤩▶️紫米芒果黄金捞 (5⭐️) 当中就包含有芒果蛋糕,芒果,小丸子,紫米,杨技甘蛋,紫米露🥰当中嘅小丸子🍡,咬落去,超级好好烟烟韧韧🤩。 ▶️椰皇双丸配红豆 (5⭐️) 呢款糖水好啱小朋友, 当中系有炖蛋😍做底,,所以个感觉唔会好甜👍🏻,而且用椰子椰皇亦都有止咳嘅作用。当中包含了芝麻汤圆同埋红豆,小朋友好喜欢食🥰

▶️香蕉Oreo 朱古力窝夫 🧇(5⭐️)
香蕉Oreo 朱古力窝夫 🧇

▶️芒果冰冰 (5⭐️)
芒果冰冰

▶️紫米芒果黄金捞 (5⭐️)
紫米芒果黄金捞

▶️椰皇双丸配红豆 (5⭐️)
椰皇双丸配红豆

香蕉Oreo 朱古力窝夫 🧇