荃湾实在不近住九龙东嘅我但每次毫不夸张,每次黎荃湾如果食西餐绝对会拣chalet~!第一次光顾系贪其与当月生日嘅寿星与此食饭会有免费蛋糕🍰and碟上写名~但到访之后就发现实在好食!!~故此即拉大队接二连三嘅黎光顾~每次都拣lunch到访因为无咁多人又好坐~lunsh set仲会有附上是日餐汤,自家制面包,咖啡或茶好抵食~!不过要提佢地个lunch set menu成日都转!!!哼~今次食到好味嘅下次想再encore就发现已经转左!幸好我每次都必食嘅烤加拿大猪鞍配焦糖肉桂苹果系常驻菜式😄+$48 是日餐汤转 龙虾汤质地较稀但饮落味道浓郁内更有细碎嘅龙虾肉增加口感~!一定要用跟餐嘅面包点汤食!!~烘到外脆内软嘅面包🍞配上咸香嘅龙虾汤绝对系天作之合!!~好好味哦烤加拿大猪鞍配焦糖肉桂苹果$148每次黎都会食!质素照旧地好味~猪鞍厚身得来但肉质软腍又好容易切开~咬落juicy有肉汁,沾上一旁酸甜嘅苹果酱食更加惹味!~一旁嘅半个焦糖肉桂苹果不同其他餐厅嘅肉桂味只流于表面,而是能感觉到焦糖肉桂味已经渗落苹果内里🍎,超级特别又眼前一亮~!!而配菜嘅薯仔粒粒超级软绵,好味😋!~🥔龙虾汁海鲜意粉 $12
幸好我每次都必食嘅烤加拿大猪鞍配焦糖肉桂苹果系常驻菜式😄

+$48 是日餐汤转 龙虾汤
烤加拿大猪鞍配焦糖肉桂苹果$148
每次黎都会食!质素照旧地好味~

龙虾汁海鲜意粉 $128🍝
青口带子大虾食落都新鲜又弹牙!!~浓郁嘅龙虾酱汁再加左啲车厘茄粒🍅~令整体多左分酸甜!~
意粉超嗦汁每一啖都可以尝到海鲜嘅鲜味~!本人唔系龙虾汁嘅fans其实对龙虾汁嘅菜式都还好,但呢道龙虾汁意粉真心比到惊喜我!!~推荐

真系好想知舖头几时会再出墨汁带子义大利饭🇮🇹
第一次食之后就对呢到菜式念念不忘tvt

📝可能我未必太熟悉荃湾呢头~但每次黎亲都光顾但每次都真心觉得好好味~!系我心入面都系超优秀抵食嘅荃湾西餐~!环境又好靓楼底又高拍拖约会一流哈哈~😋
2021-12-04
庆祝纪念