2022-07-28
九龙湾📍外婆辣酒米线专门店👉皇牌辣酒汤配猪腩片红薯粉 $43其实食过呢间好多次,因为觉得好食😂汤底好香酒味,我叫左普通小辣,系真系小辣嘅,好少好少辣味,唔会话零辣,我觉得食开谭仔10小辣都可以试下😉除左酒味辣味,仲有酸味,我觉得好好饮😂𩠌方面,木耳份量好似比之前多左,木耳好衬个汤,腩片份量唔算多,但系配埋其他配菜都足够。👉外婆酸辣汤配肥牛红薯粉 $41呢个我无食🤣我净系闻左个汤,下次食左再分享👉泡麻鸡 +$28转例佢有泡麻鸡,外婆鸡,口水鸡同酸辣鸡。跟餐加$18一份,份量系1/6只鸡,加$28转例系1/4只鸡。跟餐系几抵嘅,因为$28有例😂 四只味我都食过,我个人最钟意泡麻鸡。佢系少少辣,好少好少麻,有啲泡椒味,调味方面就算有豉油都应该落左好少,佢嘅味道主要来自辣椒同其他固体调味料,好惹味,推荐。鸡肉同皮都滑,无overcook。👉外婆鸡 +$28转例同样系例,不过可能上下例嘅分别,呢份对比泡麻鸡少dd。外婆鸡唔知系唔系即系呢间铺秘制嘅独家味道?佢同出面嘅口水鸡有啲似,但无咁油,比较多豉油,味道系偏甜,同埋酱汁系比例稀,少渣。对比泡麻鸡口味会无咁重。。👉罗汉果茶几浓味,无沟过量嘅水,饮
皇牌辣酒汤配猪腩片红薯粉
👉皇牌辣酒汤配猪腩片红薯粉 $43
其实食过呢间好多次,因为觉得好食😂
外婆酸辣汤配肥牛红薯粉
👉外婆酸辣汤配肥牛红薯粉 $41
呢个我无食🤣我净系闻左个汤,下次食左再分享
泡麻鸡(例)
👉泡麻鸡 +$28转例
外婆鸡(例)
👉外婆鸡 +$28转例
。
👉罗汉果茶
几浓味,无沟过量嘅水,饮落去甜同回甘都重,食完好岩饮。
。