2021-10-15
呢间火锅店 唔只专食牛肉 仲有好多款刁钻嘅牛肉部位😎牛魔王可以食尽各款部位😝.📌午市独乐乐小火锅套餐 $78汤底要咗理想点”鲜”同熔岩沙嗲汤底🥰想是真啲牛味建议拣前者 后者沙嗲味好香 好重花生味🥜肉就拣咗俄罗斯封门柳同滑尾龙😚见其他人滑尾龙系配埋只蛋 但可能我叫锅 所以佢帮我𝒎𝒊𝒙咗?钟意食牛味浓嘅一定会拣封门柳 不过肉偏薄同碎🥺滑尾龙好有惊喜 真系好滑 似平时啲鲜牛 不过就厚身嘅🤤但系肉嘅份量真系偏少得5旧...净食一个锅一定唔够😿配料就有娃娃菜,金菇,蜂巢豆腐,蛋饺,牛丸,贡丸,帆立贝🤩仲会跟一款主食 打边炉食乌冬就最正🙌🏻.📌苏格兰雪花胸肋 $68嚟自苏格兰嘅牛种🏴生长喺海拔600米以上山区 土地肥沃并有足够嘅大自然资源🌱为牛只提供营养丰富嘅青草做粮食 令牛肉有更高嘅不饱和脂肪酸👍🏻肉质嫩滑 油脂味几浓郁 够甘香 仲有好靓嘅雪花纹❄️.📌英国安格斯牛前胸肋 $58嚟自英国𝑨𝒃𝒆𝒓𝒅𝒆𝒆𝒏 𝑨𝒏𝒈𝒖𝒔牛种🇬🇧拥有70%以上血统嚟自纯安格斯牛👍🏻喺英国牧场自由放牧 天然草饲 牛味清新 肉质比较淋同滑😚.📌美国天然肩胛翼板 $48系用咗无激素嘅牛肉😝呢款牛就常见啲 同平时啲牛
📌午市独乐乐小火锅套餐 $78
📌苏格兰雪花胸肋 $68
📌英国安格斯牛前胸肋 $58
📌美国天然肩胛翼板 $48
系用咗无激素嘅牛肉😝呢款牛就常见啲 同平时啲牛肩扒差唔多👀牛味系咁多款第二浓嘅👅
📌牛驼峰 $48
见个名咁得意就叫咗嚟试吓😎系颈背嘅位 有啲筋 所以好有咬口😍油香同肉味比较平均😆
📌616自家制饮品 $15
佢有三款 但其他麻麻地 所以就拣咗玫瑰洛神花茶🌹玫瑰味冇乜 不过饮落唔会好甜 酸酸地 几开胃😌
📌自助酱料
另外佢仲有个酱料区 有两款汁几特别:秘制牛肉汁同鲜牛油酱汁 点埋牛肉嚟食都唔错😎