自己一向也很喜欢香港地道小吃当中最爱嘅一定非鸡蛋仔及格仔饼莫属🧇刚好在附近见到有间新开以「黄色」做门面嘅店舖;内有多达廿款有甜又有咸口味嘅鸡蛋仔及格仔饼供选择,看见餐牌已经超吸引喔😍还可以加麻糬或雪糕添!炎热天气仲有手摇饮品选择🥤可算十分不错👍餐牌上的口味也很特别,我哋拣咗「奶茶麻糬」味鸡蛋仔及「伯爵茶」味格仔饼🧇;饮品就分别拣咗「蜜桃爆珠梳打」及 「白桃绿茶」。。。🌟奶茶麻糬鸡蛋仔现场即叫即做;很喜欢店舖的包装袋,设计图案及袋身美观又贴心。通常鸡蛋仔做好一般都热辣辣,每次拎住也会辣亲手。今次呢个袋加有手挽设计~方便小朋友抽住慢慢食又可以散吓热👏鸡蛋仔口感松软,加上我哋至爱嘅麻糬及奶茶香,比起其他鸡蛋仔味道唔会太甜,外脆内软,味道很特别!🌟伯爵茶格仔饼🧇个人很喜爱伯爵茶味道,格仔饼十分有厚度,内有花生酱、牛油、炼奶及砂糖,见职员在每份都会铺满劲多奶酱超级满足~相当有饱肚感!伯爵茶味道相当出色,每一口都充满伯爵茶香奶酱嘅味道~极度推介👍🌟蜜桃爆珠梳打炎炎夏日饮完即刻有透心凉嘅感觉,有蜜桃🍑香味又有爆珠口感,味道不太甜,非常之解渴!🌟白桃绿茶相对蜜桃爆珠梳打味道偏淡,清甜白桃香配上绿茶,感
自己一向也很喜欢香港地道小吃
当中最爱嘅一定非鸡蛋仔及格仔饼莫属🧇

🌟奶茶麻糬鸡蛋仔

🌟伯爵茶格仔饼🧇

🌟蜜桃爆珠梳打

🌟白桃绿茶
相对蜜桃爆珠梳打味道偏淡,清甜白桃香配上绿茶,感觉健康又清新!!!!