2022-08-24
难得返去旧公司探同事,同事A话开咗间新餐厅想捉我一齐食,当然话好啦!骆驼漆入边真系多好嘢食,今次呢间亦都几唔错!每款菜式都几有特色!呢款唐扬豆腐鱼饼做得外脆内软,鱼饼保持湿润,垫底嘅沙律菜又靓又新鲜,点沙律酱更开胃!见到个蒜蓉·豆豉又有忌廉汁嘅意粉相当好奇,就叫嚟试吓!食落味道出奇地夹㖞~完全冇违和感!可能忌廉汁起咗中和作用,食落有椒丝蒜蓉豆豉香味但又唔会唔会太过over👍🏻。法国野生珠鸡·罗马菜·凯撒酱,见个名咁特别就上网Google 一下,原来「珠鸡体形较小, 脂肪含量亦较低,是比较健康的鸡」!仲要系野生嘅相信更加美味!大厨应该用上唔同香料腌制,入口充斥香料味,鸡肉软嫩又有肉汁,感觉几特别!朱古力咖啡有水准,柚子蜂蜜梳有水果片及薄荷叶装饰,未饮心情都靓晒!呢度装修简约,但上菜摆盘唔马虎,每样都靓靓嘅!值得帮衬!